Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1028 від 12.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Таємнича і небезпечна Долина семи смертей: чому її приховують уже сторіччя

Таємнича і небезпечна Долина семи смертей: чому її приховують уже сторіччя

У Гімалаях знаходиться ущелина Долина семи смертей, про яку існує стільки жахливих легенд, що влада навіть вирішила приховати її координати. Одна з легенд, в якій йдеться про появу цього місця, описує історію синів багатого раджі, який жив тут багато років тому. У раджі було семеро синів, кожен з яких був прекрасним богатирем, а також численна армія, перемогти яку не міг ніхто.

Його сини разом з незламною армією завоювали практично всі землі в окрузі і, захоплені перемогою, вирішили кинути виклик верховному богу Шиві. Марнославство героїв згубило не тільки їх, але і все їх місто. Шива кинув на нього кулю, що гарячіша Сонця, і льох під землею, а та, що утворилася на місці поселення воронка незабаром заповнилася водою. З чуток, все багатство Раджі досі лежить на дні цього озера.

Легенда живе вже не одне століття, проте місцеві жителі так і не вирішуються наблизитися до проклятого місця. Підтверджують їх побоювання численні експедиції, з яких люди або не поверталися, або незабаром гинули.

Так, в 1911 році з експедиції в Долину з семи учасників повернулися лише двоє, стверджуючи, що інші їхні колеги, як тільки наблизилися до озера, тут же почали кружляти на місці, а потім просто впали мертвими. Втім, ті, що вижили дослідники теж довго не прожили – після повернення вони обидвоє незабаром з різних причин загинули.

Судячи з документів, остання експедиція в Долину семи смертей була організована в 1919 році. Всі її члени також не вижили. Троє з учасників, поки забиралися на прямовисну скелю, зняли заважаючі їм протигази і незабаром зістрибнули з обриву ніби зачаровані. Вчені висунули теорію, що ця територія отруєна отруйним газом.

12.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2021p. 
На головну сторінку