Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1029 від 19.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як позбавити свою ділянку від мурах

Як позбавити свою ділянку від мурах

Садові мурахи на присадибній ділянці здатні у найкоротші терміни влаштувати стихійне лихо. Крім знищення врожаю поблизу поверхні землі, ці комахи активно поширюють попелиць по садових деревах. Тому, якщо на ділянці стало багато попелиць, насамперед необхідно позбутися від мурах, а лише потім зайнятися ними.

Переходячи до боротьби з ненависними комахами, варто пам’ятати, що мурашник розташовується не лише над поверхнею ділянки, але також йде глибоко у землю. Основна небезпека мурах полягає у їх тісній дружбі з попелицями, яких вони активно поширюють територією городу. Ця співдружність негативно впливає на ріст і розвиток багатьох чагарників та дерев.

Народні способи позбавлення від мурах

Багато дачників надають перевагу народним методам у боротьбі з мурахами, пояснюючи це тим, що не хочуть використовувати небезпечну хімію у своєму городі. Далі представлені найбільш ефективні способи виведення шкідників:

Чорний перець

У боротьбі з небезпечними комахами може допомогти звичайний мелений чорний перець з найближчого магазину. Головне, щоб він був свіжим. Немає чорного? Не переймайтеся, підійде й червоний. Необхідно посипати мурашник вмістом пакетика і трохи почекати. Вже незабаром від комах не залишиться й сліду.

Окріп

Найпростіший і бюджетний спосіб позбутися від мурах – це окріп. Достатньо закип’ятити чайник і вилити його вміст на вороже житло. Якщо з першої спроби не подіє, необхідно повторити процедуру.

Сироп

Мурахи дуже полюбляють солодке. Саме тому вони й товаришують з попелицями. Позбутися від членистоногих шкідників допоможе цукровий сироп з 1 склянки води і 5 столових ложок цукрового піску. Отриману суміш розливають по пляшках, які розкладають поруч з мурашниками. Комахи швидко приповзуть до солодкого сиропу. Після того як мурахи заповнять ємності, необхідно полити їх окропом.

Попіл

Для боротьби з мурахами підійде гарячий попіл, що залишився після багаття. Ним необхідно засипати верхівку мурашника. Незабаром від шкідливих сусідів не залишиться навіть сліду.

Як позбутися від попелиць, що розносяться мурахами

Позбутися від попелиць, що поширилися по деревах і чагарниках, допоможе настій полину з додаванням золи. Інгредієнти необхідно залити окропом і настоювати протягом двох діб. Процідженим розчином рясно обприскують пошкоджені рослини. Попелиці незабаром помруть, а мурахи самі підуть.

Профілактика поширення мурах на ділянці

Зараз існує три ефективних способи захисту плодових дерев і чагарників від навали мурах:

Створення водної перешкоди

Щоб перекрити доступ до рослини, знадобиться стара автомобільна покришка, яку необхідно розрізати і вкопати навколо рослини на одному рівні з землею. Отриманий рів заповнюють водою.

Фольга

Якщо намотати навколо основи стовбура харчову фольгу у формі спіднички, комахи відмовляться пробиратися нагору через гострий край матеріалу.

19.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 19.08.2021p. 
На головну сторінку