Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1030 від 26.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Новий очільник аеропорту та вимога розслідувати злочини проти депутатів:

Новий очільник аеропорту та вимога розслідувати злочини проти депутатів:

як пройшла шоста сесія Рівненської облради

Знакові кадрові рішення, вимога активізувати розслідування злочинів проти громадських діячів, журналістів та депутатів, а також низка звернень до вищого керівництва держави – такою була шоста сесія Рівненської обласної ради восьмого скликання, на яку депутати зібралися 19 серпня.

Оскільки сесійне засідання відбулося напередодні тридцятої річниці незалежності, розпочали його з урочистостей: у залі прозвучав Державний Гімн України у виконанні соліста-вокаліста Рівненської обласної філармонії Павла Мищука, а згодом голова обласної ради Сергій Кондрачук вручив нагороди Рівненської обласної ради.

На початку сесії депутати підтримали звернення Рівненської обласної ради до Президента України Володимира Зеленського, Генерального прокурора України Ірини Венедіктової, Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та Голови Служби безпеки України Івана Баканова з вимогою активізувати розслідування злочинів проти громадських діячів, журналістів та депутатів.

Як зазначено у зверненні, протягом останнього часу на території Рівненської області почастішали випадки злочинів, спрямованих проти громадських діячів, журналістів, депутатів місцевих рад: підпали будинків та автомобілів, погрози, підриви гранат тощо. У депутатському зверненні згадано низку випадків, які, на переконання депутатів, свідчать про існування системної проблеми спроб тиску на тих, хто захищає інтереси громади. Серед іншого, депутати вимагають створити окрему слідчу групу для розслідування таких злочинів та інформувати жителів Рівненської області про результати таких розслідувань.

Визначилися обласні обранці і з тим, хто очолюватиме Обласне комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт Рівне». Кандидатуру Олександра Якубця підтримали 33 депутати. Новообраний очільник рівненського летовища закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого, працював слідчим в органах прокуратури, в тому числі в Генеральній прокуратурі України. Перед призначенням на посаду директора Міжнародного аеропорту Рівне працював в Територіальному управлінні Державного бюро розслідувань (м. Львів). З новообраним керівником голова обласної ради підпише контракт на 3 роки. Рішення обласної ради набуде чинності після погодження Державною авіаційною службою України.

Натомість КЗ «Рівненська обласна філармонія» очолить Елеонора Стеценко. Раніше вона працювала на посаді начальника відділу культури і туризму Здолбунівської РДА. Контракт з Елеонорою Стеценко буде укладено на 5 років.

Підтримали депутати й низку звернень до керівництва держави. Серед них – звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Національної служби здоров’я України щодо перегляду встановлених тарифів за надані послуги у сфері психіатрії та відповідного пропорційного їх збільшення. Адже фінансування Національною службою здоров’я України медзакладів, які надають психіатричну допомогу населенню, наразі є недостатньою. Тож за таких умов у цих закладах не матимуть змоги надавати повноцінну допомогу пацієнтам.

Загалом на сесії депутати розглянули близько 60 питань.

Пресслужба Рівненської обласної ради

26.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2021p. 
На головну сторінку