Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1034 від 23.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як зробити «Бехерівку» вдома

Як зробити «Бехерівку» вдома

Бехерівка – чеська міцна лікерна настоянка (38?%) на цілющих травах і вироблена за технологією, що залишається незмінною з 1807 р. Цікаво, що спочатку цей напій виготовляли, як шлункові ліки.

Оригінальний рецепт «Бехерівки» зберігається виробником у таємниці. Відомо лише, що до складу входить 20 лікувальних трав, що ростуть у Карлових Варах (курортна місцевість Чехії), тож у домашніх умовах можна приготувати напій, який за смаком максимально наближений до «Бехерівки», але по факту нею не є. Ідеальною основою вважається розбавлений спирт, саме ця алкогольна основа використовується в оригінальному варіанті.

Інгредієнти:

1 л горілки (спирт 45?%);

150 г цукру;

250 мл води;

2 ч. л. свіжої або 1 ч. л. сушеної апельсинової цедри;

2 штуки кардамону;

10 штук гвоздики;

10 горошин чорного перцю;

0,5 ч. л. анісу;

1 паличка середнього розміру кориці.

Приготування:

Нарізати цедру апельсина дрібними шматочками, використовуючи для настоянки лише помаранчеву частину шкірки. Біла м’якоть не повинна потрапити в напій, інакше «Бехерівка» вийде занадто гіркою. Сушена цедра не вимагає попередньої обробки.

Подрібнити корицю і кардамон. Засипати всі прянощі в банку, додати горілку (спирт), добре перемішати і щільно закрити кришкою. Покласти банку в темне місце з кімнатною температурою на 7 днів. Раз на добу струшувати.

Змішати в каструлі цукор і воду, нагріти на повільному вогні до повного розчинення цукру, не доводити до кипіння. Зняти білу піну і охолодити суміш до кімнатної температури. Додати в настоянку цукровий сироп, перемішати, щільно закрити і витримувати ще 3-4 дні.

Готовий напій профільтрувати через кілька шарів марлі, потім розлити в пляшки для зберігання. Перед дегустацією витримувати ще 2-3 дні в прохолодному місці – холодильнику або підвалі. Виходить настоянка світло-коричневого кольору зі збалансованим смаком і ароматом, у якому переважають нотки кориці і кардамону з легкими відтінками анісу.

Пити напій краще охолодженим до 10-12 градусів, зі скибочкою апельсина, посипаного корицею або іншими фруктами.

23.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 23.09.2021p. 
На головну сторінку