Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1039 від 28.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Рейтинг найдорожчих собак в світі

Рейтинг найдорожчих собак в світі

Собака стала другом людини тисячі років тому, але на цій дружбі людина навчилася робити гроші. Породисте цуценя коштує часом чимало грошей, а розводити собак давно стало прибутковою справою.

Тибетський мастиф

Найдорожчою породою собак у світі на сьогоднішній день вважається тибетський мастиф. Середня вартість цуценя цієї породи на ринку коливається в діапазоні від 2,2 до 7 тис. доларів. Вага однієї тварини може досягати 100 кг.

Французький мастиф

На другому місці за своєю середньою вартістю розташувався європейський побратим тибетця – французький мастиф. Середня ціна за цуценя цієї породи становить близько 3 тис. доларів.

Пемброк-вельш-коргі

Воістину королівська порода посіла почесне 3-тє місце у рейтингу найдорожчих порід собак. Цуценята пемброк-вельш-коргі можуть дістатися любителям цієї породи за символічну 1 тис. доларів, проте породисті собаки з родоводом обійдуться значно дорожче. Протягом майже століття вельш-коргі вважається улюбленою породою британської королівської сім’ї.

Салукі

На 4-му місці розташувалася порода собак салукі, чия середня вартість вимірюється в 2,5 тис. доларів. Салукі, також відома як «собака газель», вважається однією з найстаріших порід в історії, її історія сягає корінням у цивілізацію Стародавнього Єгипту. Використовуються у зграї для полювання з гончаками.

Чау-чау

Замикає п’ятірку найдорожчих собак чау-чау. Його середня вартість на ринку починається з позначки в 1 тис. доларів, закінчуючись на рівні 8,5 тис. доларів, хоча окремі щенята можуть коштувати набагато дорожче. Оригінальне ім’я чау-чау на одному з китайських діалектів звучить як Songshi Quan, що означає «собака – волохатий лев».

Єгипетська фараонова собака

Не тільки салукі можуть похвалитися своїм відношення до історії Стародавнього Єгипту. На 6-й позиції розташувалася єгипетська фараонова собака. Середня вартість за цуценя становить від 2,5 тис. до 6,5 тис. доларів. Виводилися для полювання і користувалися найбільшим розташуванням у єгипетських правителів.

Англійський бульдог

7-е місце рейтингу топ-10 найдорожчих порід зайняв англійський бульдог. Купити цуценя «старого англійського бульдога» можна за 2,5 тис. доларів, хоча в окремих випадках доведеться викласти і 9 тис. доларів.

Канадська ескімоська собака

Ближче до кінця рейтингу розташувалися канадські собаки, ціна на цуценят яких може доходити до 7 тис. доларів. Ці собаки виводилися спеціально для полювання в умовах холоду, а також для роботи в упряжках.

Лоучен

На передостанньому місці розташувалася порода лоучен. Ціна за цуценя цієї породи складає близько 5-8 тис. доларів. Лоучени, або «маленькі леви», надзвичайно популярні в Європі, особливо в Німеччині. На лоученів високий попит за рахунок того, що дістати чистокровних цуценят з родоводом сьогодні вкрай складно.

Кавалер Кінг Чарльз спанієль

Список топ-10 замикає Кавалер Кінг Чарльз спаніель, чиї цуценята продаються на ринку від 1 тис. до 14 тис. доларів. Названі на честь англійського короля Чарльза II.

28.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2021p. 
На головну сторінку