Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1039 від 28.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Через введення «червоної» зони обласна дитяча лікарня та протипухлинний центр змінили режим роботи

Через введення «червоної» зони обласна дитяча лікарня та протипухлинний центр змінили режим роботи

З 26 жовтня Рівненщина перебуває в «червоній» зоні епідемічної небезпеки. У зв’язку з цим деякі комунальні заклади та підприємства Рівненської обласної ради змінюють режим роботи.

Так, Рівненська обласна дитяча лікарня вводить тимчасові обмеження. Зокрема, на період жорсткого карантину тут забороняється відвідування пацієнтів в умовах стаціонару, відтерміновуються «планові» операції, консультування пацієнтів буде здійснюватися лише в кабінетах консультативної поліклініки, за планової госпіталізації необхідно проводити обстеження на догоспітальному етапі відповідно до рекомендацій сімейного лікаря.

У Рівненському обласному протипухлинному центрі продовжуватимуть консультативні прийоми та планове лікування пацієнтів з пухлинною патологією. Однак за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, які характерні для “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Про всі зміни в роботі центру можна дізнатися на його Facebook-сторінці.

Щодо обласних закладів культури, то Рівненська обласна філармонія скасувала заплановані на найближчий період концерти. Обласний краєзнавчий музей та його відділи – Літературний музей Уласа Самчука та Музей бурштину – тимчасово не працюватимуть.

Не обслуговуватимуть користувачів і в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Через це термін користування книгами продовжили. У той же час, книгозбірня пропонує скористатися її онлайн-послугами та переглянути електронні ресурси.

В режимі онлайн всі масові заходи проводитиме Рівненська обласна бібліотека для молоді. Однак тут відвідувачів таки обслуговуватимуть, щоправда, за умови виконання вимог для «червоної» зони: зокрема, повнолітні повинні мати з собою негативний ПЛР-тест (не більше 72 годин) або зелений (дві дози вакцинації) СOVID-сертифікат (електронний чи паперовий), або ж доказ про одужання від COVID-19, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатку Порталу «Дія». Неповнолітні повинні мати при собі документ, що засвідчує особу, та не мати ознак ГРВІ. Усі працівники та користувачі бібліотеки повинні дотримуватися маскового режиму та дистанції.

З дотриманням усіх карантинних вимог працюватимуть історико-культурні заповідники в Дубно та Острозі, а також Культурно-археологічний центр «Пересопниця».

28.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2021p. 
На головну сторінку