Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1040 від 04.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Сергій Євтушок: «Уряд не захистив людей від епідемії коронавірусу»

Сергій Євтушок: «Уряд не захистив людей від епідемії коронавірусу»

Україна вийшла на 5-те місце в світі за темпами зростання захворюваності, і на 3-тє – за смертністю. Лікарні не встигають приймати хворих. Не вистачає кисню – і саме в цей, найкритичніший час, з відома посадовців зупиняються підприємства з його виробництва. Бракує медиків – бо влітку, внаслідок так званої «реформи Уляни Супрун» персонал лікарень змушені були скоротити. До третьої хвилі пандемії держава виявилася непідготовленою.

Про це наголосив в ефірі Радіо Трек народний депутат України, голова Рівненської обласної організації ВО «Батьківщина» Сергій Євтушок.

«Замість системної роботи по протидії епідемії влада метушиться і перекладає відповідальність на людей, звинувачуючи їх у небажанні дотримуватися санітарних обмежень і вакцинуватися. Уряд оголошує винними усіх, окрім самого себе, хоча саме він провалив протиепідемічні заходи. Так само, на жаль, поводиться більшість політиків, опозиційних до влади. Вони критикують і зловтішаються, хоча мова йде про життя людей», – наголосив депутат.

Юлія Тимошенко та команда «Батьківщини» ще на початку першої хвилі коронавірусу запропонувала чіткий і конкретний план дій, що спирався на український і світовий досвід боротьби з епідеміями. І Верховна Рада за цей план проголосувала, але ось уряд і далі нічого не робить.

Саме тому «Батьківщина» вимагає невідкладно скликати засідання РНБО, що має зосередитися на «вирішенні реальних проблем країни замість фейкових піар-шоу.

Першочергові дії, що пропонує Юлія Тимошенко:

– створення Національного штабу протидії КОВІДу на чолі з президентом;

– відкриття багатоканальної лінії зв’язку, куди може звернутися людина, яка відчула перші симптоми хвороби;

– створення мобільних бригад, які можуть виїхати до хворого, маючи з собою безкоштовні тести і пакет безкоштовних ліків;

– налагодження ефективної системи вакцинації;

– негайну закупівлю за державний кошт всіх необхідних лікарських засобів для забезпечення лікарень і людей;

– доплату вже в цьому місяці 300?% від окладу всім лікарям і медичним працівникам, які стикаються з ковідними хворими;

– поновлення роботи санітарно-епідеміологічної служби;

– початок виробництва власної вакцини.

«Часу на проведення цих надзвичайних заходів у країни обмаль. Діяти треба негайно! Це головна вимога Юлії Тимошенко і партії «Батьківщина»,–наголосив Сергій Євтушок.

04.11.2021Володимир Попик



Рівне-Ракурс №10 від 04.11.2021p. 
На головну сторінку