Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1041 від 12.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Нова партійна соціологія:

Нова партійна соціологія:

Рейтинги «Слуги народу» та «Батьківщини» майже зрівнялися

«Батьківщина» Юлії Тимошенко майже наздогнала президентську «Слуги народу» – їхні показники сьогодні перебувають у межах статистичної похибки.

Такі дані свого опитування презентував в п’ятницю у Києві Інститут майбутнього.

За результатами останнього дослідження, проведеного наприкінці жовтня – початку листопада, популярність «Слуги народу» Володимира Зеленського серед тих, хто визначився із вибором і піде на вибори, опустилася вже до 18 відсотків, тоді як підтримка «Батьківщини» Юлії Тимошенко зросла до 16 відсотків. Також партія експрем’єрки виявилася єдиною силою, що має рівномірну підтримку по всій Україні.

Третє місце посідає Опозиційна платформа за життя (16?%), Європейська солідарність опустилася на четверту позицію (15?%).

Нагадаємо, вихід «Батьківщини» в фаворити парламентських рейтингів на початку тижня зафіксував і КМІС.

Експерти збільшення популярності команди Тимошенко схильні пояснювати передусім запитом суспільства на компетентність. А сьогодні саме «Батьківщина» пропонує конкретні рецепти розв’язання головних проблем людей – епідемія коронавірусу, зростання тарифів та цін, питання соціального захисту тощо. Такий фаховий та системний підхід, вважають аналітики, не минає непоміченим виборцями, надто на тлі непрофесійності та розгубленості монобільшості «Слуги народу».

За даними того ж таки опитування Інституту майбутнього, за останній місяць кількість тих, хто вважає, що влада веде країну неправильним курсом, зросла на 7?%, і нині це більш як дві третини громадян.

Дослідження проводилося з 23 жовтня по 2 листопада по всій території України, крім окупованих територій. Було опитано 2400 респондентів методом face to face. Похибка вибірки не перевищує 2?%.

https://uifuture.org/publications/soczialno-politychni-nastroyi-ukrayincziv-zhovten-2021/

12.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2021p. 
На головну сторінку