Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1042 від 18.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Юлія Тимошенко: «Коли «Батьківщина» береться за справу – справа робиться»

Юлія Тимошенко: «Коли «Батьківщина» береться за справу – справа робиться»

Минулої п’ятниці, 12 листопада, Рівненщину з робочим візитом відвідала Юлія Тимошенко. Зокрема, лідерка партії «Батьківщина» завітала у Сарненську центральну районну лікарню, яка перша почала приймати ковідних хворих в Рівненській області. Нині тут, завдяки зусиллям їхньої команди, встановлено сучасну кисневу станцію, яка забезпечуватиме киснем даний медзаклад та зможе постачати до інших лікарень регіону.

«Відсьогодні в Україні побільшало на одну лікарню, яка отримала стаціонарні потужності для генерації кисню і зможе не залежати від бездумної політики центральної влади. Станція унікальна – таких лише дві в Україні. Вона не просто забезпечуватиме киснем величезний медзаклад, а й можна буде заправляти балони для всіх лікарень, які працюють в регіоні. Коли я до вас приїжджала останній раз, у квітні, ми казали що зробимо це негайно. Але нам потрібно було п’ять місяців, щоб бюрократична машина сьогоднішньої влади сертифікувала цю кисневу станцію, в якій сьогодні країна дуже потребує. Попри всі перешкоди, все ж таки вона вже на місці, тепер її треба повністю підключити, встановити, чим і займається наша команда. Всі біологічні загрози перед країною і перед світом тільки повстали. Нам треба, щоб кожна лікарня мала отаку систему. Нам треба, щоб всі абсолютно люди, які хворіють, знали, що допомога прийде вчасно. І що не треба буде втрачати життя через те, що влада погано спрацювала. Те, що ми сьогодні маємо такі великі, на жаль, показники по втраті людей в Україні – це, в тому числі, наслідок того, що не зробили вчасно те, що мусили б зробити: не подбали про ліки та не забезпечили достатньо киснем хворих. В цій країні така біда з киснем, з ліжками, з ліками. Я була в багатьох лікарнях, де немає ключових противірусних препаратів, наприклад ремдисивіру, які потрібні для того, щоб врятувати важкохвору людину. Що, важко купити це? Важко було за пів року, знаючи, що буде третя хвиля, киснем країну забезпечити? Найлегше, що можна було зробити в країні – це організувати виробництво кисню. Тому, я дякую Сергію Євтушку та всій нашій команді за професійну реалізацію цього нагального завдання. Це дуже серйозний крок вперед. Коли «Батьківщина» береться за справу – справа робиться. І масштаб задачі не має значення», – наголосила Юлія Тимошенко.

Виробником станції є словацька фірма Oxywize, а додаткові комплектуючі виготовили відомі європейські компанії AtlasCopco та Gardner Denver.

За словами директора фірми постачальника “Інкос Лайн” Миколи Назаровця, дана киснева станція обійшлася в 7 млн.грн. Вона є безпечною та працюватиме надійно. В Україні середня вартість такої станції – 9-10 млн.грн. і роблять її набагато нижчої якості. Станція має 1 рік гарантії та необмежену сервісну підтримку. Термін придатності – більше 10 років.

«На етапі передчасного виробництва станції, домовленості та сертифікації, всюди посприяла «Батьківщина». Нам дуже довго за новим «ковідним» законом не видавали український сертифікат на роботу станції. Попри всі перешкоди, різні бюрократичні перевірки, ми завезли й поставили станцію за тимчасовим сертифікатом від МОЗ. Бо без сертифікату вона не є медичним приладом, і поставити її на території лікарні неможливо. Ми цю станцію виготовили, привезли, поставили, і вже через тиждень плануємо її повноцінно запускати», – розповідає Микола Назаровець.

Народний депутат, голова Рівненської обласної організації ВО «Батьківщина» Сергій Євтушок, переконаний, Сарни – яскравий приклад, як згуртувавшись можна робити великі хороші справи.

«Сарненська районна лікарня, де зараз встановлена ця киснева станція, перша почала приймати ковідних хворих в Рівненській області. Наші лікарі, на жаль, перші почали отримувати досвід, який дав можливість змонтувати конкретний протокол по лікуванню ковідних хворих. Саме після минулого візиту Юлії Тимошенко на Рівненщину було підняте питання про забезпечення нашої лікарні кисневою станцією. Відразу хочу відмітити спільну позицію з керівниками області. І Віталій Коваль, і Олег Вівсянник, розуміючи, що ситуація буде нарощуватися і настане наступна хвиля, вже тоді почали говорити про встановлення кисневих станцій не тільки в Сарнах. І от, спільна синергія лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, всієї нашої команди, місцевої та обласної влади, керівництва лікарні – і станція встановлена в Сарнах. Це яскравий приклад, як можна і потрібно швидко згуртовуватися однією родиною попри різні політичні амбіції та робити хороші справи. А уряду потрібно негайно прибрати всі перешкоди, які є на шляху до закупівлі кисневих станцій. На жаль, зараз на заводах дуже серйозні черги. Уже, аби сьогодні замовити станцію, то вона може приїхати лише через сім місяців, тому що навантаження на заводи виробників дуже величезне», – зазначив Сергій Євтушок.

Під час візиту на Рівненщину Юлія ­Тимошенко відвідала Малолюбашанську громаду. Лідерка «Батьківщини» привітала Світлану Ковальчук з перемогою на виборах голови Малолюбашанської громади, а також поспілкувалася з людьми, яким небайдуже, що насправді відбувається сьогодні в країні.

«Насправді, ситуація в країні важка, у всіх сферах життя. Всі наші кризи – це наслідок того, що нами управляють люди, які уявлення не мають про те, що вони роблять, люди без мізків, без досвіду, без совісті і серця. Сьогодні ціна цієї нікчемної політики – життя людей. Всі проблеми в країні, вони не є природними. Україна, яка має абсолютно все, не може так жалюгідно, бідно виглядати. Пояснень, чому не підготувались до зими, до третьої хвилі ковіду, пояснень для того, щоб умовно сьогодні наш рідний український газ продавати куди завгодно тільки не українцям, при чому по нормальній ціні – немає ніяких. Немає пояснень, чому у нас система охорони здоров’я Уляни Супрун, а не так, як у всіх інших країнах світу – нормальна, надійна, обов’язкова, страхова медицина. Бюджет на наступний рік, а це вже буде третій рік правління цієї влади, немає нічого – ні на підвищення пенсій, ні на підвищення зарплат, ні на охорону здоров’я, ні на освіту, ні на що. Так не повинно бути. Треба повернути країні нормальне життя і нормальні шанси всім жити щасливо на своїй землі, а не роздавати ресурси. Україна не припиняє бути заможною, сильною, і те, що ресурси сьогодні не нами використовуються – це тимчасове явище. Потрібно мати професійну команду, яка не здасть жодної краплі наших національних інтересів. Тоді ми матимемо сильну Україну та заможних людей, адже у нас все для цього є. Я думаю, всі сили мають об’єднатися, і так, як це роблять в нормальних цивілізованих країнах, не влаштовує влада – без революції, спокійні дострокові вибори в парламент. Абсолютна більшість розуміє, що відбувається і що треба це перезавантаження зробити. Ми як команда, поки такого перезавантаження не відбулося, щодня крок за кроком будемо підказувати, що треба робити. Будуть слухати – Слава Богу, не будуть – швидше підуть. За країну і за своє місце під сонцем треба поборотися», – зауважила лідерка «Батьківщини».

18.11.2021Олеся Оленіч



Рівне-Ракурс №10 від 18.11.2021p. 
На головну сторінку