Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1048 від 30.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як уникнути похмілля?

Як уникнути похмілля?

Як уникнути похмілля і знизити шкоду організму після святкових надмірностей?

Свята в хорошій компанії супроводжуються випивкою і рясною їжею. Як уникнути похмілля і знизити шкоду організму після святкових надмірностей? По-перше, пити хорошу горілку.

По-друге, правильно підготуватися до заходу.

Немає чарівних таблеток, які перешкоджають всмоктуванню алкоголю в кров. Але уповільнити цей процес цілком можливо. Фахівці-токсикологи радять починати підготовку на «дальніх підступах».

• За кілька діб до застілля приймайте йодовмісні продукти: морська капуста, мідії та інші морепродукти, фейхоа. Це стимулює вироблення гормонів щитовидної залози, які будуть швидше окислювати алкоголь.

• За добу прийміть аспірин, який активує ферменти, що послаблюють алкоголь.

• За пів дня – вітамін В6 (70 –100 мг). Він підвищить активність печінки, на яку ляже велике навантаження зі знешкодження отрут. В результаті похмілля не буде важким.

• Допоможете печінці також, очистивши вранці кишечник і прийнявши жовчогінні препарати.

• Корисно підготувати організм до серйозного застілля так званою «розгінною дозою»: за 3-4 години прийняти 50 г горілки або 25 г розведеного спирту. Це активує вироблення ферментів, що відповідають за окислення алкоголю. Можна додати ферментні препарати, наприклад, мезим.

• За пару годин випийте 5 таблеток активованого вугілля – він візьме на себе шкідливі токсини. А дві таблетки бурштинової кислоти активують обмінні процеси, також будуть сприяти інтенсивної детоксикації організму.

• В цей же час з’їжте що-небудь жирне – бутерброд, м’ясо, або випийте дві ложки рослинної олії.

Не забувайте потім міцні напої закушувати гарячими м’ясними стравами, побільше рухатися в перервах – гарне самопочуття буде сприяти святковому настрою і веселощам.

30.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2021p. 
На головну сторінку