Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1052 від 27.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Юрій Ліпський: «Гумор лікує…»

Юрій Ліпський: «Гумор лікує…»

Минулий рік був складним для всіх, але гірше всіх у пандемійний час галузям, пов’язаним із масовими заходами. Їм реально в карантинні часи ну ніяк. Але з кожного правила є винятки. Одним з таких нечисленних винятків є Західна ліга сміху, яка провела і, додам - провела успішно, сезон 2021 року. Автор зустрівся з директором Західної ліги сміху Юрієм Ліпським і попросив його розповісти про минулий сезон і поділитись планами на 2022 рік.

Дійсно, 2021 рік був для нас непростим. Але, не зважаючи на складнощі, наша Західна ліга сміху єдина в Україні змогла повністю провести сезон. Це, на мою думку – досягнення. Проводячи заходи, ми виконували усі вимоги МОЗу: глядачі та члени команд вакциновані або здавали тести на коронавірус, фестиваль ми провели з обмеженнями по заповнюваності залу. Але тут найголовніше – провели. Після 2020 року, коли з об’єктивних причин проводити наші ігри з глядачами було неможливо, я помітив як команди скучили за своїми глядачами, а глядачі за командами. Адже коли ти бачиш цю енергетику, яку дають виступи, хай і в напівпорожній залі, розумієш, що гумор – це велика сила. До речі, за весь сезон ніхто з членів команд нашої ліги не захворів на ковід, так що можна сказати, що гумор дає додатковий імунітет від хвороб.

Щодо планів, то у нас їх багато і вони амбітні. З цього року ми вже Міжнародна ліга сміху. Тобто в наших іграх зможуть брати участь команди з інших країн, наприклад з Молдови та Білорусі. В нинішньому сезоні ми будемо працювати в телевізійному форматі, що також піднімає рівень ігор. Братимуть участь 14 команд, які будуть вести 7 тренерів. Зміниться і схема оцінювання команд. Всі ігри плануємо проводити у Рівному, хіба що одну гру можливо проведемо в одному з районних центрів області. Думаю, буде цікаво. Ще однією новиною є те, що тепер наші заходи будуть проходити в Міському палаці культури «Текстильник». Перша гра пройде вже 3 березня. Так що запрошую рівнян та гостей міста на новий сезон нашої ліги сміху!

27.01.2022Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2022p. 
На головну сторінку