Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1053 від 03.02.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

«Верес» забив тричі, але поступився «Карвіні»

«Верес» забив тричі, але поступився «Карвіні»

Три забитих м’ячі не дозволили рівнянам завоювати бодай нічию у контрольному матчі проти останньої команди чемпіонату Чехії.

«Верес» – «Карвіна» – 3:4 (1:0)

контрольний матч

29 січня 2022 року, Белек, Туреччина

«Верес» (1 тайм): Когут – Солдат, Гук, Махнєв, Маргарян, Крейда, Кучеров, Дахновський, Г.Пасіч, Кобак (на перегляді), М.Шестаков.

«Верес» (2 тайм): Ющишин – Солдат (Панасенко, 63), Мірошник, Махнєв, Данилюк, Петько, Полюлях, Є.Пасіч, Гечев, Гайдучик, Сергійчук.

Головний тренер: Юрій Вірт.

Голи: М.Шестаков (38), Сергійчук (63, з пенальті), Панасенко (65, з пенальті).

Суперником рівненського «Вереса» у другому контрольному матчі турецького збору став абсолютний аутсайдер чеської Fortuna-ліги – футбольний клуб «Карвіна». Обидві команди доволі жваво розпочали гру. Втім, до першого більш-менш серйозного гольового моменту справа дійшла лише на 15-й хвилині гри. Чехи організували швидку контатаку, яку завершили ударом у площину воріт – Богдан Когут забрав м‘яча.

У першому таймі рівняни намагалися багато контролювати м’яч. Втім, вдавалося це, здебільшого на власній половині поля. Найпопулярніша до перерви фраза Юрія Вірта: «Грайте вперед»!

Саме «Верес», втім, відкрив рахунок. Рівняни впіймали суперників в контратаці. Віталій Дахновський пробіг пів поля лівим флангом, дочекався підключення Михайла Шестакова і видав точну передачу під удар партнеру – 1:0!

Початок другого тайму став для наших футболістів «холодним душем». Вже в першій атаці чехи відігралися. Сергій Петько програв силову боротьбу на підступах до власного штрафного майданчика і дозволив супернику виконати передачу наліво на дальню стійку, де інший гравець «Карвіни» випередив Ігоря Солдата – 1:1.

Ще дві хвилини і рахунок став – 1:2. Ігор Солдат не наздогнав опонента на фланзі, а Дмитро Махнєв програв позицію нападнику чехів перед власними воротами.

Невдовзі «Карвіна» забила втретє. Цього разу помилився наш голкіпер, далеко вийшовши з воріт. Гравець чеської команди парашутиком метрів з двадцяти закинув м‘яча за комірець Вадиму Ющишину – 1:3.

Швидко пропустивши, «Верес» швидко відігрався. Упродовж двох хвилин Михайло Сергійчук заробив два пенальті. Перший реалізував сам – ударом Паненки. А другий – дозволив пробити Сергію Панасенку – 3:3!

Втім, вже за сім хвилин вперед знову вийшли чехи. Гравцю «Карвіни» дозволили безперешкодно пробити з кута штрафного майданчика – 3:4.

Відігратися рівняни могли наприкінці матчу. Але Микола Гайдучик з п’яти метрів пробив вище воріт.

Юрій ВІРТ: «Є проблеми в обороні»

Головний тренер рівненського «Вереса» Юрій Вірт проаналізував контрольний матч своєї команди проти чеської Карвіни, в якому червоно-чорні поступилися – 3:4.

– Сьогодні ми провели два різних тайми. Перший тайм ми виграли – 1:0. Але єдине, що порадувало – результат. Якість гри мене не влаштовувала. Було мало агресії попереду. Практично не створювали моментів. За виключенням епізоду із забитим голом.

У перерві просив грати агресивніше в атаці. В другому таймі було багато індивідуальних помилок. Рахунок став – 1:3. Але ми добре відреагували на такий перебіг подій. Двічі забили. Звичайно, хотіли перемогти. Але завадили індивідуальні помилки.

Радує те, що забили тричі. Могли ще забивати. Мали зрівнювати рахунок – підвела реалізація.

Також дуже добре виглядали фізично. Не поступалися супернику, який наступного тижня відновлює виступи у чемпіонаті Чехії. Але є проблеми в обороні. Є час, щоб виправити ці помилки.

03.02.2022



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2022p. 
На головну сторінку