Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1058 від 10.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як повернути колір вицвілим речам у домашніх умовах

Як повернути колір вицвілим речам у домашніх умовах

Чайна заварка

Що ж робити, якщо улюблена річ вже втратила яскраві кольори, стала тьмяною і сірою? Невже викинути і забути? Не поспішайте, є можливість відновити колишню красу. Наприклад, вам потрібно повернути насичений коричневий або бежевий колір.

Допоможе звичайнісінька чайна заварка. Чим міцніший її настій, тим глибшим і яскравішим стане колір одягу.

Річ необхідно замочити в заварці чаю. Для цього доведеться дістати господарський тазик і витратити кілька годин. Модна майка або блузка повернуться в свій колишній колір на радість своєму власникові. Відмінно насичують кольори волоські горіхи, вірніше їх шкірка. Саме з неї готують засіб у вигляді відвару, що повертає речам колишню яскравість.

Сода

Втрачені сині відтінки відмінно відновлює звичайна сода. Досить прополоскати речі в теплому содовому розчині. Кілька ложок соди і одяг буде ще синіший, ніж раніше.

Апельсинові кірки

Жовті футболки закинуті в найдальший кут шафи, тому що колір став тьмяним і непривабливим? Швидше діставайте їх звідти і реанімуйте.

А допоможуть в цьому апельсинові кірки. Також в їх розчині знайдуть нове життя і модні речі оранжевого кольору. Приготуйте відвар з ароматних кірочок і замочіть одяг на ніч.

Сіль

Для відновлення кольорових речей часто готують розчин з солі. Засіб досить дієвий, та до того ж дешевий. Адже сіль продається в будь-якому магазині за цілком прийнятною ціною. Замочіть одяг в розчині.

А потім ретельно виперіть його господарським милом. Результат перевершить всі очікування. Тільки після прання не викручуйте речі. Вода повинна стекти з них.

10.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.03.2022p. 
На головну сторінку