Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1061 від 31.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Хрусткі трубочки з лаваша з картоплею і кунжутом

Хрусткі трубочки з лаваша з картоплею і кунжутом

Рум’яні та хрусткі трубочки з картоплею сподобаються дорослим і дітям, можуть бути легким перекусом або швидким сніданком для всієї родини.

Подавати їх можна з будь-яким соусом, кетчупом, який вам подобається та обов’язково в гарячому вигляді!

Інгредієнти:

2 листи лаваша;

3 картоплини;

100 г цибулі;

30 г вершкового масла;

50 мл молока;

2 ст. л. сметани;

яйце для змащування;

кунжут для посипання.

Приготування:

Картоплю потрібно очистити та відварити в підсоленій воді до готовності. Окремо обсмажити на вершковому маслі або рослинній олії ріпчасту цибулю. З готової картоплі злити воду. Додати обсмажену на олії цибулю і розтовкти до отримання пюре. Сюди ж можна додати тертий сир або зелень, варіантів безліч.

Лаваш розрізати на однакові квадрати зі стороною 15-17 см.

У невеликій ємності змішати сметану, рослинну олію, молоко і сіль. І змастити цією сумішшю підготовлені, нарізані квадратики з лаваша, тоді вони стануть м’які та пластичні.

Викласти картопляну начинку на один кут квадрата. Згорнути рулетиком, підвернувши всередину куточки. Викласти трубочки з лаваша на деко. Змастити яйцем і посипати кунжутом. Випікати в розігрітій до 180 оС духовці, 20-25 хвилин, поки рулети не зарум’яняться.

Трубочки з лаваша з картоплею краще всього подати гарячими, поки вони хрусткі, до чаю або кави.

31.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 31.03.2022p. 
На головну сторінку