Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1063 від 14.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Hot cross buns. Англійські великодні хрестові булочки

Hot cross buns. Англійські великодні хрестові булочки

225 мл холодного молока; 20 г свіжих дріжджів; 100 г яєць; 65 г цукру; 5 г солі; 500 г борошна; 10 г суміші прянощів (кориця, мускатний горіх, гвоздика, дрібка меленого духмяного перцю); 125 г вершкового масла кімнатної температури; 200 г родзинок; 100 г апельсинових цукатів; 150 мл бренді; 100 г чорного шоколаду.

Заздалегідь замочити сухофрукти у бренді чи сиропі, відкинути на друшляк і дати повністю стекти. Шоколад порубати.

У чаші кухонного комбайна змішати молоко, яйця та подрібнені дріжджі насадкою «весло». Добре перемішати протягом кількох хвилин. Потім додаємо цукор, сіль, борошно, спеції, змінивши насадку на «гачок». Перемішуємо 5 хвилин на першій швидкості, поки тісто не перестане прилипати до стінок чаші. Продовжуючи перемішувати, по шматочках додаємо вершкове масло кімнатної температури. Новий шматочок додаємо щоразу тільки після того, як перший розійшовся у тісті. На це може піти хвилин 15. Вимішуйте ще хвилин 8. Тісто має стати гладким, ніжним, блискучим і трохи шовковистим на дотик.

В останню чергу додайте цукати, родзинки та шоколад, перемішайте лише до об’єднання. Викладіть готове тісто у миску для розстойки та залиште на 2 години у теплому місці.

За дві години тісто збільшиться у розмірі вдвічі.

Злегка обімніть його, викладіть на робочу поверхню і, відриваючи по шматочках 50-60 г, скачайте круглі булочки. Викладіть їх на лист, застелений пергаментним папером.

Залишіть на 20-30 хвилин, потім змастіть поверхню булочок сумішшю з яйця та молока і випікайте при 170оС близько 20-25 хвилин, до золотистого та рум’яного кольору.

Коли булочки трохи охолонуть, змастіть поверхню хрест на хрест розтопленим шоколадом або помадкою із цукрової пудри, соку лимона, прянощів та цедри і подавайте з чаєм або склянкою з молока.

14.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 14.04.2022p. 
На головну сторінку