Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1065 від 28.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як з однієї картоплі приготувати маску для обличчя і волосся

Картопляна маска для волосся має ефект натурального кератину. Вона здатна не тільки розгладити пошкоджені локони, але і навіть зробити рівними і гладкими кучеряві пасма.

Картопля насичує волосяний стрижень вологою, живить фолікули. За рахунок цього локони стають густішими, еластичними. Зменшується випадання і ламкість волосся. Натуральні поживні компоненти, що входять до складу бульби, перешкоджають ранній появі сивини. Адже сиве волосся, навіть якщо його правильно фарбувати, доставляє жінкам чимало проблем.

Як готується картопляна маска для волосся

Для приготування складу знадобиться одна картоплина середнього розміру. Її потрібно почистити від шкірки і натерти на тертці. Отриману масу покладіть в невелику каструльку, залийте однією склянкою холодної води і поставте на вогонь. Відваріть терту картоплю протягом 15 хвилин. Трохи остудіть суміш, а потім збийте міксером.

Збиту картопляну масу процідіть через ситечко для видалення великих неподрібнених частинок. Потім, додайте одну столову ложку кукурудзяного крохмалю. Поставте знову каструльку зі складом на плиту і при постійному помішуванні доведіть до кипіння. Маса повинна загуснути до консистенції жирної сметани, але не закипіти.

Коли склад охолоне необхідно додати до нього 1 столову ложку оливкової олії і одну ложку мигдальної (можна замінити гірчичною, реп’яховою або лляною). Добре перемішайте інгредієнти. Тепер ваша картопляна маска для волосся готова до застосування. У вас вийшов повністю натуральний склад, здатний конкурувати за ефективністю з дорогими косметичними засобами.

Наносити картопляну маску для волосся можна на всю довжину від коренів до кінчиків. Витримують склад на пасмах під целофановою шапочкою і теплим махровим рушником 2 години. Після цього часу голову потрібно буде вимити шампунем. А поки склад робить свою роботу, можна приготувати з картоплі маску для обличчя.

Картопляна маска для обличчя

Рецепт на основі картоплі можна використовувати навіть для області навколо очей. Це важливо, так як ніжна шкіра старіє в цій зоні раніше за все, видаючи вік жінки. Картопляна маска для обличчя допоможе поліпшити стан шкірного покриву, прибрати мімічні зморшки, зняти набряки, прибрати синюшні кола під очима.

Для приготування картопляної маски для обличчя знадобиться одна маленька бульба картоплі. Як і в попередньому рецепті, її потрібно вимити, почистити і натерти на дрібній тертці. До однієї столової ложки тертої картоплі додайте одну чайну ложку жирної сметани і 0,5 чайної ложки оливкової олії (можна замінити будь-якою іншою олією, яка підходить під ваш тип шкіри, наприклад, кунжутною або лляною). Всі інгредієнти потрібно ретельно перемішати.

Наносити картопляну маску для обличчя можна також на шию, область декольте і використовувати для живлення шкіри рук. Для впливу склад на шкірі залишають на 15-20 хвилин. Омолоджуючий ефект стає помітним відразу ж після першого застосування. Для пролонгації дії рекомендується використовувати рецепт курсами 1-2 рази на тиждень протягом місяця.

28.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2022p. 
На головну сторінку