Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1065 від 28.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Якщо п’яти затріщали – 5 робочих способів повернути шкірі гладкість

Якщо п’яти затріщали – 5 робочих способів повернути шкірі гладкість

Скоро сезон босоніжок, але наші п’яти, здається, не в курсі. Сухе повітря, перепади температур і тісне взуття сприяють порушенню процесів зроговіння. Простіше кажучи, шкіра стає більш грубою, сильніше лущиться, з’являються тріщини.

Відразу обмовимося: якщо все це доставляє вам серйозний дискомфорт, тріщини глибокі і хворобливі, обов’язково зверніться до лікаря-подолога. В інших випадках можна впоратися домашніми засобами. Про них і поговоримо.

Ванночки

Наш фаворит в цій справі – ванночки з відваром ромашки. Вона має дезінфекційні властивості і добре загоює. Оптимальна пропорція: столова ложка сухої трави на літр теплої, навіть трохи гарячої води, адже наше завдання – розпарити п’яти.

«Відпарюйте» 20-25 хвилин.

Пилочки і скраби

Пемза видаляє шматочки шкіри нерівномірно і майже не шліфує поверхню. А ще з нею легко «переборщити» і стерти зайвого. Сучасні пилочки з дрібним абразивним покриттям діють більш делікатно і краще справляються із завданням. Важливе «але»: процедуру проводять на сухій, нерозпареній шкірі.

Скраб – ще один простий і приємний спосіб вирішити проблему. Краще за всіх справляється сольовий – у нього більш грубі абразивні частинки. Можна зробити скраб самостійно, змішавши сіль і мед.

Гліцерин

Купуйте зволожувальний крем з високим вмістом гліцерину (зазвичай, вони недорогі) або простий аптечний бутилкою з рідиною для місцевого застосування. Користь в будь-якому випадку буде, тому що: а) гліцерин відмінно зволожує; б) пом’якшує жорстку шкіру. Використовувати його радять навіть при глибоких тріщинах.

Змащуйте п’яти гліцерином пару раз на тиждень, надягайте шкарпетки і залишайте на ніч. Вже з першого застосування помітно, що шкіра стає більш м’якою і гладкою. Продовжуйте використовувати засіб в парі з обробкою пилкою і скрабом, щоб закріпити результат.

Вазелін

Ще одна міра екстреної допомоги. Занадто часто вазелін використовувати не варто, бо в перспективі він може висушити шкіру. Але, якщо прямо зараз п’яти тріщать від сухості і просять їх врятувати, засіб стане в нагоді.

Щедро змастіть ним шкіру і, як і в інших випадках, Оберніться поліетиленовим пакетиком або надіньте шкарпетки. Вазелін створить на поверхні щільну плівку і не дасть волозі випаровуватися – після такого компресу вона буде зволоженою і гладкою.

28.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2022p. 
На головну сторінку