Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 05.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс інтимний

Речі, які необхідно зробити, коли відчуваєте роздратування

Людям властиво відчувати гаму найрізноманітніших емоцій. Роздратування може виникати вдома, на роботі, у відносинах. Якщо з ним не впоратися, можливі серйозні проблеми в житті. Що необхідно зробити, коли з’являється подібне почуття.

Визнайте свою дратівливість

Це необов’язково оголошувати всім. Важливо самому собі позначити емоцію. Така дія знижує її інтенсивність, зменшує фізіологічні симптоми, додає спокою.

Визначте джерело

Іноді воно очевидне, наприклад, діти, які кричать та не слухають батьків. Сплеск дратівливості може викликати падіння рівня цукру в крові. У такій ситуації потрібно чогось з’їсти. Якщо встановити джерело, вийде швидко вирішити проблему. Нерідко причина знаходиться всередині, наприклад, гормональний зсув, порушення психічного здоров’я. У таких випадках потрібна допомога фахівців.

Виконайте кілька глибоких вдихів

У роздратованому стані відбувається вироблення гормону стресу. Серце починає битися сильніше, зростає артеріальний тиск, потіють долоні. Повільне глибоке дихання заспокоює фізіологічні реакції.

Зробіть перерву

Якщо роздратування викликає проєкт, над яким ви працюєте або знаходження в середовищі, що підвищує рівень стресу, необхідно терміново змінити ситуацію. Кращий вихід – перерва. Заспокоїтися допомагають невелика прогулянка, прослуховування музики.

Жуйте гумку

Це швидкий спосіб зняти стрес. Жування покращує концентрацію, увагу, знижує дратівливість, забезпечує спокій.

Змініть свої негативні думки

Багато людей зациклюється на несправедливості ситуації, яка їх виводить з себе. Це тільки підсилює роздратування. Важливо дотримуватися фактів, а не своїх суджень і емоцій, пов’язаних з ними. Це допомагає заспокоїтися.

Займіться спортом

Фізичні вправи добре допомагають, якщо дратівливість викликана проблемами психічного стану. Це відмінний засіб для лікування тривоги, розладів настрою, харчової поведінки. Важливо пам’ятати, що надлишкові фізичні навантаження можуть посилити роздратування.

05.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2022p. 
На головну сторінку