Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 05.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Медики назвали найнебезпечніший для судин і серця тип їжі

Медики назвали найнебезпечніший для судин і серця тип їжі

Продукти з високим вмістом солі, на думку лікарів, надають найбільший руйнівний вплив на стан судин і серця.

Не тільки очевидні соління, а й повсякденні харчові продукти, в яких часто ховається багато солі, лікарі назвали найнебезпечнішим для судин і серця типом їжі.

Турецькі медики посилаючись на дані ВООЗ констатують, що сучасні люди зловживають сіллю – кількість щодня приправи що поїдається коливається в середньому на рівні 8 – 12 грамів.

Фахівці нагадують, що сіль змушує організм затримувати воду. Надлишки рідини, своєю чергою, сприяють зростанню тиску і перевантаженню серця – все це підвищує ризики серцевих нападів, інсультів.

Закликаючи суворіше контро­лювати кількість поїдається солі, лікарі підкреслюють:

«Сіль міститься в більшості продуктів, які ми їмо щодня, включаючи хліб, ковбасні вироби, сири, десерти, напівфабрикати, готові страви. У деяких рівень солі просто зашкалює».

Експерти радять відмовлятися від їжі, перенасиченої сіллю. В першу чергу, від готових соусів.

«Дві чайні ложки соєвого соусу містять приблизно один грам солі. Стільки ж солі містить одна сосиска, три маслини, дві скибочки шинки, кекс, 30-40 грамів сиру, 60 грамів чипсів або крекерів».

Якщо знизити кількість солі в своєму раціоні до 5 грамів, то можна значно зменшити свою схильність серцево-судинних хвороб, відзначать фахівці.

05.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2022p. 
На головну сторінку