Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1068 від 19.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Дерматологи розповіли про користь масок з огірка

Дерматологи розповіли про користь масок з огірка

Огірок дійсно дуже потрібний продукт. Він приблизно на 95?% складається з води, а також містить велику кількість флавоноїдів, антиоксидантів та інших мікроелементів і мінералів. І все це говорить про його користь, причому не тільки при прийманні всередину в якості добавки до їжі, але і при зовнішньому застосуванні – як, наприклад, маску.

Чим корисні маски з огірка

В американських ЗМІ є цікава думка про користь огірка для шкіри навколо очей. Медсестри-дерматологи і відомі косметологи, говорять про кілька переваг цього продукту для догляду.

«Огірки мають антиоксидантні та очисні властивості, що допомагають виводити токсини з організму і шкіри. Також часточки огірка зволожують, живлять, заспокоюють, захищають від подразнень, мають м’який відбілюючий ефект».

Крім цього, огірки допомагають боротися і з дрібними зморшками навколо очей, які, перш за все, з’являються через сухість шкіри. І все це завдяки вмісту фолієвої кислоти, вітамінів С І К.

Також, холодний огірок (відразу з холодильника) звужує поверхневі кровоносні судини, а це, своєю чергою, зменшує набряки.

Загалом, це дійсно хороший продукт для догляду, та ще й доступний.

Як робити маски з огірка для очей

Краще брати максимально велику часточку, яка закриває брови і шкіру навколо очей. Так ефект від процедури точно буде максимальним.

Багато людей перед нанесенням огірка видаляють шкірку. Лікарі-дерматологи кажуть, що так теж можна робити, головне в огірку для шкіри – м’якуш. Також вони радять робити маску з огірка вранці або перед важливим заходом, для нічного догляду цей продукт не дуже підходить через освіжаючі і підбадьорливі властивості.

Тримати часточки огірка на очах варто всього кілька хвилин – від 3 до 10. А після використовуйте звичні засоби для догляду – тонік, сироватку, крем.

19.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 19.05.2022p. 
На головну сторінку