Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1069 від 26.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Пиріжки з вишнями та штрейзелем

Пиріжки з вишнями та штрейзелем

Тісто: 500-550 г борошна; 10 г ванільного цукру; 80 г цукру; 20 г дріжджів свіжих; 250 мл молока; 60 г вершкового масла; Яйце – 1 у тісто, 1 – на обмазку; дрібка солі;

Начинка:

0,5 кг вишні без кісточок (НЕ розморожувати);

100 г цукру;

2 ст.л. крохмалю;

15 г масла;

дрібка кориці і мускатного горіха.

Крихти на посипку:

30 г борошна;

30 г цукру;

30 г масла холодного.

Готуємо начинку, щоб добре охолонула. Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окрему посуду. Додаємо до вишні цукор, розмішуємо і даємо сиропу википіти вдвічі, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до такого стану, щоб рідина практично вся виварилася, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо в тарілку вишню і даємо повністю охолонути.

Для крихт все пробиваємо блендером і зберігаємо в морозилці.

Тісто:

Дріжджі розім’яти з цукром, додати тепле молоко. До борошна всипати сіль, цукор, ванільний цукор, влити молочну суміш, тепле розтоплене вершкове масло, розбити яйце – замісити м’яке, не липке тісто.

Тісто прибрати в тепле місце «на підйом» вдвічі, приблизно, на 1 годину.

Як піднялося тісто, вимісити його і ще раз прибрати для підйому в 2 рази, в тепле місце. Сформувати пиріжки, змазати яйцем, посипати штрейзелем, випікати при 180оС до рум’янцю.

26.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 26.05.2022p. 
На головну сторінку