№1073 від 23.06.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Цукрозамінник Аспартам
Продукти з білого борошна
При виробництві білого борошна видаляються багаті корисними поживними речовинами висівки і зародки, які містять харчові волокна, вітаміни групи В, залізо, магній і вітамін Е. Залишається тільки крохмалистий ендосперм, який продовжує термін зберігання зерна. Оброблене борошно має значно вищий глікемічний індекс, тобто стрімко підвищує рівень цукру в крові, через що погіршується робота мозку і зростає ризик розвитку недоумства і хвороби Альцгеймера.
Смажена їжа
Звичайно, від фастфуду та інших смажених в маслі продуктів ми і так часто відмовляємося, щоб не набрати кілограми, однак якщо від зайвої ваги вас можуть врятувати пара зайвих годин, проведених в спортзалі, то з тими втратами, які смажена їжа завдає мозку, спорт, на жаль, не впорається. Регулярне вживання смажених продуктів може привести до підвищення рівня холестерину в крові і серйозних проблем з серцем і судинами, а здоров’я судин безпосередньо пов’язане зі здоров’ям мозку.
Продукти з низьким вмістом клітковини
Хоча продукти з низьким вмістом клітковини можуть бути не так шкідливі для мозку, як перераховані вище, вони все одно стануть не самим здоровим вибором. Багаті клітковиною продукти уповільнюють засвоєння їжі, яку ви їсте, що призводить до зниження інсулінової реакції організму, що знижує окислювальний стрес і ризик розвитку діабету і хронічних захворювань серця і мозку.
23.06.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2022p. На головну сторінку |