Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1074 від 30.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Борна кислота – незамінний помічник в кожному будинку:

Борна кислота – незамінний помічник в кожному будинку:

3 чудові варіанти застосування

Мабуть, для більшості зовсім не секрет, що багато аптечних засобів можуть стати в нагоді і в господарстві і що спектр їх застосування сильно виходити за рамки, позначені інструкцією. Один з таких засобів – борна кислота.

Освіжити запрану білизну і відбілити тканину

Борна кислота відмінно освіжає і відбілює тканини, в тому числі і мереживо. Для цього просто в теплій, близько 30 градусів, воді розведіть трохи відповідного прального порошку і 2-3 ст.л. рідкої борної кислоти. Замочіть в отриманому розчині річ на 30-40 хвилин.

Після закінчення цього часу виперіть і прополощіть річ звичним способом.

Позбутися від неприємних запахів

Згодом на речах нерідко з’являються різні неприємні запахи: затхлий запах, запах шафи, риби, цвілі і безліч інших. Позбутися від них допоможе також борна кислота.

У тазу гарячої або теплої води розводимо флакон борної кислоти і замочуємо річ приблизно на 40 хвилин, після чого обполіскуємо. Крім того, якщо ви виперете таким способом махрові рушники, то навіть найжорсткіші з них знову стануть м’якими.

У разі якщо неприємний запах дуже сильний, підготуйте більш концентрований розчин і бажано використовуйте борну кислоту в гранулах.

Профілактика цвілі

і боротьба з нею

Якщо у вас в будинку підвищена вологість, то ви ймовірно стикаєтеся з проблемою цвілі. Для боротьби з нею і захисту від неї, розведіть борну кислоту в відношенні 1 до 2 з водою і обробляйте цим розчином проблемні поверхні для профілактики цвілі і грибка. Для боротьби ж з ними для обробки підготуйте більш концентрований розчин.

Цей же розчин відмінно допоможе побороти неприємні запахи на меблях, в машині та інших місцях. Просто перелийте його в пляшечку з пульверизатором і обробіть необхідну поверхню.

30.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 30.06.2022p. 
На головну сторінку