Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1075 від 07.07.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як можна повторно використовувати огірковий розсіл?

Хоч в розсолі багато оцту і солі, проте в ньому багато і користі. Якщо розсіл вживати помірно, то люди будуть отримувати потрібні для організму мікроелементи і сполуки.

Звичайно, не всім до смаку розсіл. Тому його і виливають в раковину, коли огірочки з’їдені. Все у відходи! Але якщо йдеться про досвідчених господинь, то вони поступають мудро. Дами зі значним кулінарним досвідом на основі розсолу готують вельми примітні вироби для кондитерки.

У страв з’являється цікава смакова нотка. І при цьому ніякої солі не відчувається.

Кляр

Якщо ви любите смажити м’ясо або рибу в клярі, то розсіл може бути в його основі. Щоб створити кляр, знадобиться 1 стакан розсолу, в нього додають стільки ж борошна і два яйця. У цьому клярі обвалюють рибні шматки або м’ясо. Далі вони йдуть на сковорідку, попередньо розігріту з олією. Вийде дивно смачно.

Окрошка

Найчастіше в якості рідини застосовують квас або кефір. А чи пробували ви окрошку на кефірі? Розсіл виступає в якості ідеальної заправки і тільки підкреслює смак складових. Це стосується і овочів, і ковбаси. Взимку від такої окрошки багато користі і смаку.

07.07.2022



Рівне-Ракурс №10 від 07.07.2022p. 
На головну сторінку