Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1076 від 14.07.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Маринована печінка

Маринована печінка

600 г печінки (в ідеалі теляча, але смачно і з курячою); 1 яйце; 3 зубчики часнику; 1 ч. л. цукру; 1 ч. л. солі (без гірки); 0,5 ч. л. соди; 1 цибулина; борошно кукурудзяне – для панірування.

Печінку вимити, обсушити, видалити плівки та нарізати великими шматочками.

Приготувати маринад: у мисці збити яйце із сіллю, цукром, содою та часником, пропущеним через прес. Залити отриманою сумішшю шматочки печінки і залишити маринуватися в холодильнику приблизно на 2 години, краще на всю ніч.

Очищену та нарізану півкільцями цибулину підсмажити у невеликій кількості олії. Викласти на тарілку. Обваляти кожен промаринований шматочок печінки в кукурудзяному борошні і викласти на розігріту сковороду, в якій смажилася цибуля. Підлити трохи олії та обсмажити з обох боків до золотистої скоринки (по 3 хвилини на кожну сторону).

Коли печінка рівномірно підрум’яниться, посипати її смаженою цибулею, перемішати, накрити кришкою і потримати на повільному вогні ще 5 хвилин. Готовність перевірити, розрізавши шматочок. Якщо всередині немає рожевого – готово.

14.07.2022



Рівне-Ракурс №10 від 14.07.2022p. 
На головну сторінку