Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1080 від 11.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Тертий пиріг з сиром та ягодами

Тертий пиріг з сиром та ягодами

Рецепт на форму 21 см Для пісочних шарів: 350 г борошна; 200 г масла холодного; 140 г цукру; 1/2 ч. л. солі; 1/2 ч.л. соди. Для сирного шару: 600 г сиру; 4 яйця; 100 г цукру; 1 ч. л. ванільного цукру. Для ягідного шару: 300 г ягід; 50 г пудри цукрової; 50 г крохмалю.

Готуємо сирний шар: сир перетерти через сито. Яйця збити з цукром, додати ванілін. З’єднати яєчно-цукрову суміш із сиром, добре перемішати.

Приготування пісочної крихти: масло нарізати дрібними кубиками, перетерти руками борошно з маслом і цукром до стану хлібної крихти. Додати соду, сіль і добре перемішати.

Для ягідного шару все акуратно змішуємо, щоб кожна ягода вкрилася крохмалем та пудрою.

Дно роз’ємної форми застелити пергаментом, змастити боки і дно форми маслом. Висипати більшу частину пісочної крихти на дно, утрамбувати і сформувати бортики, далі викласти всю сирну начинку, ягідну і зверху решту пісочної крихти. Відправити в попередньо розігріту до 180 оС духовку на 40-50 хвилин до впевненого рум’янцю. Охолоджуємо і подаємо.

11.08.2022



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2022p. 
На головну сторінку