Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1083 від 01.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У Рівному продовжується реалізація проєктів з енергозбереження

У Рівному продовжується реалізація проєктів з енергозбереження

У громаді триває реалізація проєкту NEFCO «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізації вуличного освітлення».

Через війну в нашій країні була скасована кредитна складова його фінансування. Але сам проєкт продовжується.

«Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) надала місту на безповоротній основі грантові кошти у розмірі 1 мільйон 200 тисяч євро, аби ми могли продовжити проєкт. Адже вся необхідна документація для реалізації проєкту була готова. Тож завдяки підтримці наших партнерів ми змогли продовжити термомодернізацію наших освітніх закладів. В результаті реалізації заходів передбачається зменшення енергоспоживання на 35 %, що в сьогоднішніх цінах на енергоносії становить орієнтовно до 5 мільйонів гривень щороку. Щиро вдячні підтримці NEFCO-Україна та безпосередньо Юлії Шевчук за підтримку нашого міста у такий непростий час», – розповів заступник міського голови Рівного Ігор Кречкевич.

Це третій проєкт, який реалізується в громаді за підтримки NEFCO. Зараз в 11 закладах дошкільної освіти вже працює енергоефективне обладнання, яке встановлене у 2021 році в рамках реалізації проєкту. Кухарі відзначили, що готувати страви для дітей стало швидше, комфортніше, а також використовуючи значно менше електроенергії.

«Ми розпочали утеплення 14, 33 та 46 дошкільних навчальних закладів за кошти гранту. Окрім того іще на восьми закладах передбачається встановлення індивідуальних теплових пунктів, що знову ж сприятиме підвищенню рівня енергоефективності установ нашого міста»,– розповів начальник управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Роман Ширко.

Управлінці зауважують, що й надалі сподіваються на підтримку проєкту у впровадженні енергозберігаючих технологій у нашій громаді.

01.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2022p. 
На головну сторінку