Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1083 від 01.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

П’ять рівненських медсестер отримали «електронні ключі»

У ЦПМСД «Ювілейний» в рамках українсько-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» розширили повноваження медсестер.

Впродовж року працівники закладу, в основному – це медсестри, навчалися надавати якісну медичну допомогу, розподіляти хворих, працювати з турнікетами, джгутами та іншим медобладанням.

«Ми завжди за розвиток персоналу, тому долучаємось до різноманітних міжнародних проєктів. Одним з таких рішень в рамках співпраці з україно-швейцарським проєктом «Розвиток медичної освіти» стало впровадження електронних ключів, що дозволяє медсестрам працювати в електронній системі охорони здоров’я як і лікарям, лише за своїми напрямками, – розповідає директора ЦПМСД «Ювілейний» Вікторія Покоєвчук. – Також у нас започаткований індивідуальний прийом пацієнтів медсестрами без лікаря. Вони працюють в напрямку санітарно-освітньої роботи, обговорення майбутніх діагностичних обстежень, профілактичних оглядів (наприклад, оглядів фізичної готовності до школи). Наразі 5 медсестр отримали такі ключі і тепер – вони можуть самостійно працювати з пацієнтами громади».

Це дасть можливість медсестрам надавати пацієнтам перелік послуг навіть без участі лікаря, наприклад, консультувати, проводити щорічні медичні огляди для виначення фізичної групи та інше.

01.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2022p. 
На головну сторінку