№1084 від 08.09.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Випікаючи щось на деку у духовці, господині зазвичай користуються спеціальним папером для випічки. Але що робити, якщо він закінчився у найбільш невідповідний момент? В таких випадках папір для випічки може замінити:
звичайний офісний папір (чистий), теж промаслений;
харчовий пергамент (щільний папір, з якого зроблені пакети для випікання у супермаркетах).
Якщо вдома не виявилося взагалі нічого з перерахованого, потрібно рясно змастити деко олією або кулінарним жиром і присипати манкою або панірувальними сухарями. Це допоможе уникнути підгоряння, і випічку нескладно буде дістати з форми.
Чи можна замінити папір
для випічки фольгою?
Якщо вдома є харчова фольга для запікання, її теж можна використовувати замість паперу, але з деякими нюансами:
якщо готуєте вироби з тіста, фольгу потрібно змащувати маслом. Для запікання овочів, риби, м’яса цього робити не потрібно;
щоб тісто не прилипало до фольги, її кладуть матовою стороною на деко, а блискучою – догори.
Також потрібно пам’ятати, що матова сторона може окислюватися через контакт з продуктом і змінювати його смак.
Фольгу можна не лише класти листом на деко, як папір. З неї можна зробити будь-яку довільну форму, наприклад для пирога. Бортики не дадуть витеклому соку потрапити на деко і пригоріти. Для створення формочок потрібно взяти два або навіть три шари фольги, тоді вона буде легко складатися і не розірветься. Щоб верх пирога не став занадто жорстким, його можна прикрити листом фольги і прибрати лист хвилин за 10 до готовності, щоб верх трохи підрум’янився.
Знаючи, чим можна замінити папір для випікання, ви не опинитеся у безвихідному становищі, якщо він раптом закінчився, а випічка завжди буде вдалою.
08.09.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2022p. На головну сторінку |