Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1085 від 15.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Богдан Турович: «Більше 10 % рівненських школярів розпочали навчальний рік за кордоном…»

Богдан Турович: «Більше 10 % рівненських школярів розпочали навчальний рік за кордоном…»

Нам доводиться вчитися жити по-новому, в умовах, які навряд чи більшість людей уявляли ще кілька років тому. Спочатку ковід і карантини з локдаунами, які ввели нові форми життя, праці та навчання, а потім – війна.

Однак, навчання не можуть відмінити ніякі лиха – це факт, і на початку вересня школярі почали вчитись. Як починається навчальний рік в місті Рівне, автор вирішив дізнатись у начальника міського управління освіти Богдана Туровича.

– Так, навчальний рік розпочався. Перед його початком ми провели опитування батьків школярів про форму організації навчання в обласному центрі. Більшість батьків (52 %) висловились за очну форму навчання. На мою думку, очне навчання є найбільш ефективною формою навчання. Хоча за час пандемії наші освітяни опанували і досить ефективне проведення дистанційного навчання школярів. Перший тиждень школярі обласного центру навчались онлайн. За цей час комісія під головуванням першого заступника міського голови Рівного Артема Ганущака, в яку входять представники ДСНС, поліції, управління архітектури міста, Держпродспоживслужби та Управління освіти, вивчала стан захисних споруд міських шкіл. Вже з 12 вересня частина шкіл Рівного відновила навчання в очному форматі.

Хочу сказати, що з 32407 учнів наших шкіл, 3600 зустріли початок нового навчального сезону за кордоном, і ми забезпечили їм можливість навчатись онлайн.

Традиційно забезпечено в закладах освіти безкоштовне харчування дітей з пільгових категорій. До того ж, ми ініціюємо введення безкоштовного харчування для дітей, чиї батьки сьогодні воюють на фронті.

Так що, освітня галузь Рівного працює на майбутнє нашої Батьківщини.

15.09.2022Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2022p. 
На головну сторінку