Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1086 від 22.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Чи готові соціальні заклади Рівненщини до зими?

Чи готові соціальні заклади Рівненщини до зими?

Питання опалювального сезону 2022-2023 років стало одним із основних під час наради, яку ініціював голова обласної ради Андрій Карауш з директорами обласних комунальних закладів соціальної сфери. А таких на Рівненщині 12. В них проживають та отримують соціальні, медичні та психологічні послуги вразливі категорії громадян. Це здебільшого люди похилого віку та особи з різними психоневрологічними діагнозами.

З 24 лютого, окрім жителів Рівненщини, в закладах соціальної сфери знайшли прихисток і внутрішньо переміщені особи. За інформацією відділу з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку виконавчого апарату облради, сьогодні в обласних соцзакладах проживає загалом 705 ВПО.

Тому, під час наради обговорили питання реєстрації переселенців та нарахування закладам відповідних компенсацій за їх утримання.

Окремо зупинилися на питанні наявності бомбосховищ та укриттів.

Говорили і про підсобні господарства, які працюють на базі деяких соцзакладів.

Керівники КЗ також озвучили керівництву обласної ради проблемні питання. Це, передовсім, потреба в заміні старих газових котлів на нові енергоощадні, проведення робіт з ремонту та утеплення приміщень.

– Головна мета цієї зустрічі – особисто почути кожного керівника, зрозуміти, які проблеми має заклад, і які з них треба вирішувати в першу чергу. Головне питання, яке цікавить мене як голову обласної ради, – це стан справ систем теплопостачання, які котли використовує той чи інший заклад, які видатки необхідно закласти на енергоносії, як за можливості заощадити і при цьому надати підопічним якісні послуги. Адже всі ми розуміємо, якими категоріями громадян опікуємося – ці люди абсолютно залежні від нас і від того, наскільки відповідально ми підготуємося до зими, – зауважив Андрій Карауш.

Голова обласної ради дав доручення керівникам соціальних закладів упродовж кількох днів надати обласній раді вичерпну інформацію:

– щодо потреб в кількості палива, його вартості, наявності лічильників в розрахунках наступного опалювального сезону;

– щодо наявності чи відсутності укриттів або ж приміщень, які переобладнали для безпекових потреб;

– щодо того, яку питому вагу в харчуванні підопічних складає продукція, вирощена на власних підсобних господарствах.

Також директори закладів мають підготувати інформацію щодо кількості зареєстрованих у них ВПО, нарахованих і отриманих компенсаційних виплат на їх утримання.

22.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2022p. 
На головну сторінку