Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1086 від 22.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Андрій Грухаль: «Рівнеоблводоканал» працює стабільно…»

Андрій Грухаль: «Рівнеоблводоканал» працює стабільно…»

Час летить швидко. Особливо у військовий час. Пів року пройшло відтоді, коли автор брав інтерв’ю у директора найбільшого на Рівненщині обласного комунального підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрія Карауша. І ось, Андрій Петрович обраний головою Рівненської обласної ради, а виконуючим обов’язки директора облводоканалу став Андрій Грухаль, який в останні роки був головним інженером підприємства. Автор попросив його розповісти, як сьогодні живе підприємство і як працюється на новій посаді.

– Звісно, керувати таким великим і складним підприємством як РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», тяжко. Безумовно, мені допомагає попередній досвід, адже до приходу на підприємство я працював першим заступником директора «Рівне­теплоенерго», та й на водоканалі доводилось виконувати обов’язки директора на час відсутності Андрія Петровича Карауша. Так що певний досвід в мене є, хоча, звісно, відповідальність величезна, особливо у військовий час. Ми зобов’язані забезпечити нормальну життєдіяльність обласного центру та тих населених пунктів, які обслуговує наше підприємство. Хочу сказати, що зі своєю роботою колектив «Рівнеоблводоканалу» справляється, і доволі непогано. Звісно, враховуючи військовий час, людям доводиться працювати у ненормальних умовах, як і всій країні. Багато наших друзів сьогодні воюють і наші працівники роблять все можливе, аби їм допомогти і наблизити нашу перемогу. Багато працівників займаються волонтерською діяльністю, а підприємство допомагало облаштовувати бомбосховища, проводило інші необхідні роботи...

Що ж стосується нашої повсякденної роботи, то ми, крім основної діяльності, продовжуємо надавати різного роду послуги іншим підприємствам. Звісно, таких замовлень суттєво менше, але вони є, і наше підприємство їх виконує. Хочу подякувати нашим споживачам – рівень оплат за водопостачання та водовідведення, в порівнянні з першими місяцями війни,- зростає, і це добре, проте цього недостатньо для нормального функціонування підприємства, адже дані оплати в повній мірі не покривають всіх необхідних видатків.

На жаль, великі проєкти, які «Рівнеоблводоканал» планував здійснювати в нинішньому році, поки на паузі. Але я сподіваюсь, що нам вдасться їх втілити в життя, особливо будівництво нових очисних споруд у Рівному. Так що на сьогодні ми зосередились на виконанні поточних завдань і працюємо для нашої області.

22.09.2022Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2022p. 
На головну сторінку