Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1088 від 10.10.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Тергромади Рівненщини повинні взяти на контроль ситуацію з поширенням туберкульозу

Про це йшлося на засіданні Координаційно-консультативної ради при голові Рівненської обласної ради восьмого скликання. Учасники зустрічі, а це керівництво ради, голови окремих постійних комісій, керівники територіальних громад та експерти, обговорили стан справ з поширенням туберкульозу на Рівненщині.

Директор Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру обласної ради Федір Аврука вкотре зауважив, що на сьогодні гострою проблемою залишається недовиявлення хворих на туберкульоз, а причиною цьому є низький відсоток обстежень передусім серед груп ризику.

Помітний ріст захворюваності на туберкульоз зафіксований у І кварталі цього року – на 113 осіб більше, ніж за аналогічний період 2021-го. Особливу тривогу викликає статистика захворюваності серед дітей. Так, у 2021 році у І кварталі виявили 4 випадки, а цьогоріч за цей же період зафіксували 10 випадків.

Станом на сьогодні точної інформації щодо кількості хворих на туберкульоз в громадах Рівненщини немає. В тому числі через значну кількість внутрішньо переміщених осіб, яких в області проживає понад 50 тисяч, і стан здоров’я яких керівники громад повинні тримати на контролі.

На базі центру працює сучасний флюоромобіль, що дає можливість проводити діагностику навіть у найвіддаленіших громадах області. Під час обговорення цього питання керівників ТГ ознайомили з можливостями, які дає міжнародний проєкт PATH/USAID в питанні профілактики туберкульозу. Представник проєкту Юрій Суботін закликав голів громад приймати відповідні місцеві програми. Адже це один із механізмів залучення грантової підтримки.

10.10.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2022p. 
На головну сторінку