Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1090 від 20.10.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чому не можна смажити котлети відразу після приготування фаршу: мало хто знає про це

Чому не можна смажити котлети відразу після приготування фаршу: мало хто знає про це

Котлети виходять смачними не тільки тоді, коли використовуються якісні та свіжі продукти, але й коли дотримується процес приготування. Професійні кухарі рекомендують залишати фарш на 20 хвилин, щоб він настоявся і всі інгредієнти з’єдналися між собою. Тоді при смажені вони не втрачатимуть форму.

Також важливо поставити фарш в холодильник на 30 хвилин – холод чудово діє на м’ясо, воно стає ніжнішим. Можна при змішуванні інгредієнтів влити трохи крижаної води, тоді котлети будуть дуже м’якими та соковитими.

Впливає на якість котлет і роз­м’якшений батон: краще шматочки заливати водою, а не молоком, через нього котлети будуть жорсткими.

Корисно масу відбивати, щоб вона насичувалась киснем. Мінімум 20 разів потрібно масу брати до рук і кидати назад у ємність. Ви відразу помітите, як фарш буде однорідним, м’яким, пластичним.

Якщо всі рекомендації дотримуються, котлети виходять соковитими, м’якими, тримають форму і вам не потрібно їх додатково тушкувати в каструлі.

20.10.2022



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2022p. 
На головну сторінку