Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1093 від 10.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Причини активного формування великої кількості повітряних корінців у орхідеї

Причини активного формування великої кількості повітряних корінців у орхідеї

Часом власники орхідей стикаються з таким незрозумілим для них явищем, як надмірне нарощування повітряних корінців, які буквально випирають з горщика.

Існує кілька причин, чому так може відбуватися. Перший фактор, який впливає на утворення великої кількості коренів, полягає в банальній нестачі вологи. Так як орхідея відчуває спрагу, вона прагне вгамувати свою потребу у воді шляхом нарощування коренів, щоб добувати вологу з повітря.

До аналогічного результату призводить і нестача світла і ультрафіолету. У спробі посилити процес фотосинтезу квітка, що утримується в напівтемряві, відрощує все нове і нове коріння.

Якщо ґрунт в горщику занадто щільний, субстрат буде злежуватися, а коріння – гнити. Щоб уникнути загибелі, орхідея буде змушена зайнятися утворенням коренів поза горщика.

Повітряні корені активно формуються і тоді, коли відбувається засолення або закислення субстрату. Розпізнати подібні явища не складе труднощів – на корі і коренях в горщику утворюється наліт білого або жовтого кольору. Подібна ситуація має місце при надлишку добрив або використанні жорсткої води при поливах.

Нарешті, ще одна причина, яка може викликати появу додаткових коренів, полягає в сухому і занадто теплому повітрі.

Якщо орхідея стоїть неподалік від джерела тепла, перенесіть її в інше місце, де квітка не буде страждати від перегріву і сухості повітря.

10.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2022p. 
На головну сторінку