№1093 від 10.11.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Для розрідження крові часто радять використовувати ацетилсаліцилову кислоту, але, крім користі, вона приносить і шкоду. Закріплюючись на стінках шлунка, частинки аспірину «в’їдаються» в них й утворюють виразки. Тому фітотерапевти надають перевагу відварам листя малини й чорної смородини, які є джерелом саліцилової кислоти.
• Жири риби сприяють не тільки розрідженню крові, а й розсмоктуванню вже наявних тромбів і склеротичних бляшок. Тому рибу слід їсти не менше 3-4 разів на тиждень, до того ж перевагу потрібно надавати жирним сортам.
• Стежте, щоб у продуктах харчування містився йод, зокрема, їжте регулярно свіжу морську капусту або ж суху, подрібнену на млинку для кави. Сухий порошок ламінарії досить вживати замість солі з їжею 1 раз на день по 1 ч. л.
• Додайте до раціону волоські й мигдалеві горіхи (по 1 ст. л. на день).
• Споживання часнику, червоного болгарського перцю, помідорів теж зменшує в’язкість крові.
• До 250 г обчищеного часнику додати 300 мл меду, настояти 3 тижні й приймати по 1 ст. л тричі на день за 40 хв до їди.
• Жуйте щовечора о 21 годині 0,5 ч. л. сухих квіток гіркого полину, запиваючи 1 склянкою кефіру. Чиніть так протягом тижня, потім слід зробити перерву на 7-10 днів і повторити. Окрім розрідження крові, полин чистить печінку й зміцнює імунітет.
• Добре допомагає розріджувати кров коріння шовковиці. Узяти 200 г свіжих коренів, подрібнити й промити. Покласти в емальовану каструлю, залити 3 л холодної води та залишити на 1 годину. Потім поставити на слабкий вогонь, поварити 15 хв після закипання, зняти з плити, остудити, перецідити й поставити в холодильник. Приймати 5 днів поспіль по 200 мл тричі на день до їди, потім зробити перерву на 2-3 дні. Таким чином потрібно пропити 2-3 курси.
• Щодня з’їдати мінімум 1 ст. л. пророслої пшениці, бажано додавати її в овочеві салати з 1 ч. л. лляної олії (джерелом ненасичених омега-3-жирних кислот).
• Кориця та імбир теж мають здатність розріджувати кров. Узяти свіжий корінь імбиру (приблизно 4 см), дрібку кориці (на кінчику ножа), 1 ч. л. зеленого чаю. Суміш залити 0,5 л окропу, дати настоятися, перецідити, додати лимона й меду за смаком. Випити протягом дня.
10.11.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2022p. На головну сторінку |