Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1093 від 10.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

За підтримки UNFPA на Рівненщині покращують сервіси для постраждалих від домашнього насильства

За підтримки UNFPA на Рівненщині покращують сервіси для постраждалих від домашнього насильства

На Рівненщині втілюють міжнародну програму UNFPA Фонду ООН у галузі народонаселення. Цьогоріч завдяки проєкту в області вдалося залучити більше 3 млн гривень для покращення сервісів для жінок, постраждалих від домашнього насильства.

Фінансова підтримка передбачає облаштування і ремонт кризових центрів, закупівля обладнання, навчання та часткова оплата праці працівників. Нагадаємо, у таких центрах надають соціальні, психологічні та юридичні послуги.

«У Рівненській області UNFPA підтримує покращення існуючих та створення нових спеціалізованих сервісів для потерпілих від домашнього та гендерно зумовленого насильства. У Вараській громаді – денний центр та кризова кімната, Варковицькій – притулок, Володимирецькій – консультативна служба та Радивилівській – первинна служба соціально-психологічного консультування. Також планується створення обласного денного центру та кризової кімнати у Рівному», – розповіла начальниця ГУ Національної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева.

Нагадаємо, що програма UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією ООН у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Програма UNFPA працює у 150 країнах світу.

Представництво в Україні працює з 1997 року.

Програма, зокрема, покращує доступ постраждалих до якісної допомоги, такі як: притулки, кризові кімнати, денні центри, національна гаряча лінія, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, пункти невідкладної медичної допомоги для постраждалих.

10.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2022p. 
На головну сторінку