Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1093 від 10.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Як ветеранам отримати безоплатну медичну допомогу?

Мінветеранів та Національна служба здоров’я України повідомляють про те, як ветеранам отримати безоплатну медичну допомогу.

Що портібно, щоб безоплатно зробити рентген, МРТ чи КТ?

Більшість інструментальних обстежень покриваються Програмою медичних гарантій і безоплатні для всіх українців. Зокрема, безоплатними є рентген, МРТ й КТ. Однак важливо дотримуватися певної послідовності дій.

У яких випадках рентген, МРТ, КТ безоплатні?

Як і всі інструментальні обстеження, рентген, МРТ й КТ безоплатні, якщо їх призначає лікар і виписує таке направлення.

З електронним направленням безоплатно зробити обстеження можна в медзакладі, який має договір з НСЗУ за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах». Заклад зможе надати таку послугу за наявності відповідного обладнання.

Радимо зателефонувати в медзаклад, щоб уточнити чи проводять там необхідне обстеження та записатися на зручний час. Прийдіть у визначений час з електронним направленням та пройдіть обстеження безоплатно.

Дізнатися контакти найближчого медзакладу, який надає амбулаторну допомогу за договором з НСЗУ, можна, за телефоном контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Якщо інструментальне обстеження призначили під час лікування в стаціонарі, то окремо за неї платити не потрібно. Вартість процедури покриває Програма медичних гарантій, а організувати її має персонал закладу, де пацієнт лікується. Окреме направлення не потрібне.

Рентген, МРТ, КТ та інші інструментальні обстеження безоплатні й при доставленні бригадою екстреної медичної допомоги в лікарню, яка має договір з Національною службою здоров’я. Декларація з сімейним лікарем та електронне направлення у таких випадках не потрібні.

Платними рентген, комп’ю­тер­на томографія чи МРТ можуть бути, якщо пацієнт самостійно вирішує пройти таке дослідження без направлення лікаря. Але закликаємо не вдаватися до таких кроків, адже лише медичний фахівець, який бачить комплексну картину, зможе розшифрувати результати обстеження правильно.

10.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2022p. 
На головну сторінку