№1094 від 17.11.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Вважається, що вживання великої кількості рослинної їжі корисно для здоров’я нирок. Однак все не так однозначно, – заявили лікарі.
Соєві боби, продукти з сої, журавлина і брусниця можуть бути причиною формування в нирках уратних каменів. «Ранні» кавуни, парникові овочі, наприклад, помідори і огірки, можуть містити хімікати, що допомагають їх ранньому дозріванню, часте вживання яких також може нашкодити, – пояснили фахівці.
Крім того, надмірне надходження в їжу кухонної солі в складі «домашньої» їжі і в заводських консервованих продуктах значно погіршує роботу нирок і може стати причиною гіпертонічної хвороби. Те ж можна сказати про зловживання алкоголем, газованою водою, кавою і продуктами «фаст-фуду», які шкодять всьому організму в цілому.
Для збереження здоров’я нирок необхідно утриматися від вживання однозначно шкідливих продуктів, таких як алкоголь, а також не варто харчуватися виключно «корисними» рослинними продуктами – харчування має бути різноманітним і збалансованим, – підсумували медики.
17.11.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2022p. На головну сторінку |