Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1094 від 17.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Медики назвали їжу, яка шкідлива для нирок

Медики назвали їжу, яка шкідлива для нирок

Вважається, що вживання великої кількості рослинної їжі корисно для здоров’я нирок. Однак все не так однозначно, – заявили лікарі.

За їхніми словами, надмірне споживання в їжу щавлю, буряка, шпинату, ревеню, грибів, суниці, груш, аґрусу, квасолі за рахунок оксалатів, які містяться в них, може призводити до розвитку сечокам’яної хвороби.

Соєві боби, продукти з сої, журавлина і брусниця можуть бути причиною формування в нирках уратних каменів. «Ранні» кавуни, парникові овочі, наприклад, помідори і огірки, можуть містити хімікати, що допомагають їх ранньому дозріванню, часте вживання яких також може нашкодити, – пояснили фахівці.

Крім того, надмірне надходження в їжу кухонної солі в складі «домашньої» їжі і в заводських консервованих продуктах значно погіршує роботу нирок і може стати причиною гіпертонічної хвороби. Те ж можна сказати про зловживання алкоголем, газованою водою, кавою і продуктами «фаст-фуду», які шкодять всьому організму в цілому.

Для збереження здоров’я нирок необхідно утриматися від вживання однозначно шкідливих продуктів, таких як алкоголь, а також не варто харчуватися виключно «корисними» рослинними продуктами – харчування має бути різноманітним і збалансованим, – підсумували медики.

17.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2022p. 
На головну сторінку