Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1095 від 01.12.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чому сансевієрія домашня – найкраща рослина, яку можна поселити у своїй квартирі?

Чому сансевієрія домашня – найкраща рослина, яку можна поселити у своїй квартирі?

Сансевієрія домашня – по-справжньому дивовижна рослина. Вона дуже популярна серед любителів кімнатних рослин, тому що володіє прекрасними властивостями. Є відразу кілька причин, чому варто поселити її у своєму будинку. Однак потрібно упевнитися, що вона вам підходить.

Сансевієрія домашня

Спочатку поговоримо про те, чому цю рослину варто завести в будинку. Це прекрасна і невибаглива кімнатна рослина. Вона красива сама по собі, а також відмінно уживається з іншими зеленими мешканцями будинку. Сансевієрія по-справжньому чарівна своєю здатністю очищати і покращувати повітряне середовище проживання. Вона зменшує вміст у повітрі таких шкідливих частинок, як бензол і трихлоретилен. Ці токсини погано впливають на сон і викликають головний біль. Тому сансевієрію можна без побоювання ставити в спальні.

Якщо поставити у квартирі 2 або 3 таких рослини середніх розмірів, можна істотно вплинути на обстановку. Повітря стане чистішим, що позитивно позначиться на дихальній та імунній системі. Також сансевієрія добре вбирає зайву вологу з повітря. Якщо вологість занадто висока, може бути важко заснути або зосередитися. А ця чудова рослина позбавить вас від подібних проблем.

Ще один важливий момент: рослина відмінно підходить алергікам, адже не викликає ніякої реакції. Сансевієрію можна розмістити в спальні або на кухні. Її листя не постраждають від пари або високої вологості. Також добре ставити її в кімнатах, вікна яких виходять на жваві вулиці. Вона допоможе очистити повітря.

Варто сказати, що у рослини все ж є мінус – в її соку містяться сапоніни. При зовнішньому застосуванні вони надають лікувальний ефект, але при попаданні всередину можуть викликати отруєння. Тому поводитися з ним потрібно дуже обережно. Не допускайте, щоб діти і тварини взаємодіяли з квіткою. Зрізане листя відразу викидайте і працюйте з ним тільки в рукавичках.

Правила догляду

Так, ця квітка стане ідеальним вибором для тих, у кого мало часу для догляду за рослинами. Адже вона невибаглива, її зовсім нескладно вирощувати. Вона добре переносить перепади температур, відмінно росте в сонячних місцях. Потрібно лише пам’ятати, що ставити її під прямі сонячні промені не варто. Листя можуть обгоріти.

Рослину навіть поливати потрібно не так часто. Воно запасає воду у своїх товстих листках і здатна пережити тривалі періоди посухи. Без поливу рослина протримається приблизно місяць. Але все ж не варто забувати про неї на такий довгий термін. З весни до осені поливайте її тоді, коли ґрунт вже підсохне. Взимку потрібно обмежити полив.

Прикмети і забобони

У народі сансевієрію ще називають «Тещин язик». Через таке прізвисько багато хто думає, що тримати її вдома – погана прикмета. Однак рослина, навпаки, здатна очистити простір від негативної енергії і пристріту. Рослина забирає негатив, допомагає зосередитися і швидко досягти мети.

01.12.2022



Рівне-Ракурс №10 від 01.12.2022p. 
На головну сторінку