Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1099 від 29.12.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Пісочне печиво з карамеллю в глазурі «Роше»

Пісочне печиво з карамеллю в глазурі «Роше»

Пісочне тісто: 150 г вершкового масла; 90 г цукру; 1 яйце; 270 г борошна; дрібка солі.

Масло кімнатної температури збити з цукром, поступово додаючи яйце. Далі додати борошно, сіль. Замісити пісочне тісто. Залишити на пів години в холодильнику. Вирізати будь-якої форми печиво і випікати 15 хвилин при 160 °С.

Карамель:

150 г цукру;

120 г вершків 33%;

70 г масла вершкового.

Глазур «Роше»:

200 г чорного шоколаду 54%;

20 мл олії без запаху;

70 г подрібнених горіхів.

Цукор розтоплюємо в сотейнику до бурштинового кольору. Додаємо масло і перемішуємо. В іншій ємності вершки доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Вливаємо їх цівкою в цукрову основу, перемішуємо лопаткою, маса почне шипіти, так і має бути. Вилити готову карамель у посуд і прибрати в холодильник до загустіння, в ідеалі – на ніч.

Далі на печиво намазати карамель, накрити другим печивом, щоб вийшов сендвіч. Шоколад розтопити на водяній бані, додати олію, перемішати до однорідності, всипати подрібнені горіхи. Кожне печиво повністю занурити в глазур і викласти на пергамент. Готове печиво поставити в холодильник, щоб глазур схопилася і можна подавати.

29.12.2022



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2022p. 
На головну сторінку