№1099 від 29.12.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Пісочне тісто: 150 г вершкового масла; 90 г цукру; 1 яйце; 270 г борошна; дрібка солі.
Карамель:
150 г цукру;
120 г вершків 33%;
70 г масла вершкового.
Глазур «Роше»:
200 г чорного шоколаду 54%;
20 мл олії без запаху;
70 г подрібнених горіхів.
Цукор розтоплюємо в сотейнику до бурштинового кольору. Додаємо масло і перемішуємо. В іншій ємності вершки доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Вливаємо їх цівкою в цукрову основу, перемішуємо лопаткою, маса почне шипіти, так і має бути. Вилити готову карамель у посуд і прибрати в холодильник до загустіння, в ідеалі – на ніч.
Далі на печиво намазати карамель, накрити другим печивом, щоб вийшов сендвіч. Шоколад розтопити на водяній бані, додати олію, перемішати до однорідності, всипати подрібнені горіхи. Кожне печиво повністю занурити в глазур і викласти на пергамент. Готове печиво поставити в холодильник, щоб глазур схопилася і можна подавати.
29.12.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2022p. На головну сторінку |