Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1101 від 19.01.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як використовувати корицю в побуті:

7 незвичайних застосувань для дому

Відлякайте міль Багато комах не переносять запах кориці, міль – не виняток. Якщо ці шкідники не дають вам спокою, спробуйте упакувати корицю в маленькі пакетики і розкидати їх по шафі або ящиках для одягу. Вони пахнуть краще, ніж нафталін, і можуть надати вашому одягу свіжий аромат.

Зробіть ванночку для ніг

Кориця має антибактеріальні властивості, тому її можна використовувати для профілактики грибкових інфекцій стоп. Замочуйте ноги в коричному чаї протягом 15 хвилин щовечора.

Освіжіть дихання

Додайте в склянку води чайну ложку кориці і добре прополощіть порожнину рота. Властивості приправи видалять накопичені бактерії і забезпечать приємний аромат.

Заспокойте укуси комах

Укуси комах часто починають свербіти і завдавати нам дискомфорт, зробіть пасту з кориці та меду та нанесіть її на уражені ділянки. Це допоможе зменшити біль, набряк та свербіж.

Зробіть губи більш пухкими

Змішайте трохи кориці з вазеліном і нанесіть пасту, що вийшла, на губи. Злегка потріть, після чого змийте теплою водою. Кориця трохи відлущить шкіру і надасть губам природного об’єму.

Використовуйте як віддушку для автомобіля

Замість того, щоб щоразу витрачатися на покупні ароматизатори, які не надто довго тримають аромат, поставте в салон своєї машини баночку з корицею. Доведено, що запах кориці може знизити рівень тривожності та стимулювати мозкову активність.

Позбавтеся лупи та випадіння волосся

Кориця стимулює кровообіг, а це, у свою чергу, сприяє інтенсивному росту волосся. Крім того, пряність містить вітаміни A, C, B1 і мінерали, так що маска на основі кориці живить волосся, роблячи його міцнішим. Змішайте в рівних пропорціях мелену корицю та мед, нанесіть на всю довжину волосся та залиште на 15-20 хвилин. Потім вимийте голову звичним вам методом.

19.01.2023



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2023p. 
На головну сторінку