Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1102 від 26.01.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

«Підхід до оборони Вараша докорінно змінено. Я зараз спокійний за атомну станцію», – Віталій Коваль

«Підхід до оборони Вараша докорінно змінено. Я зараз спокійний за атомну станцію», – Віталій Коваль

Немає такого тижня, щоб поблизу Рівненської АЕС не проходили навчання. Підхід до самої оборони міста Вараш докорінно змінено: воно розбите на сектори, де кожен розуміє що робити. А зброї та особового складу там зараз в рази більше, ніж раніше, розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль в інтерв’ю для інформаційного агентства «Главком».

«У нас є досвід Енергодара, є досвід Чорнобильської АЕС, є досвід інших промислових об’єктів та максимальне усвідомлення, що цей об’єкт мегацікавий для ворога. Зараз є задачі, є ситуативний план, вони відпрацьовуються і досить реалістично», – зазначив Віталій Коваль.

За словами керівника області, на АЕС зараз працює досить потужна внутрішня служба безпеки. Свої відпрацювання також постійно здійснює СБУ. «Відверто скажу, що я зараз спокійний за атомну станцію. З одного боку, це лише 60 кілометрів в напрямку до кордону, але щоб пройти їх по болотах – це дуже багато», – наголошує Віталій Коваль.

Тим часом, на українських АЕС, у тому числі рівненській, триває робота постійних місій МАГАТЕ. Під час своїх візитів експерти перевіряють дотримання не тільки протоколів безпеки, а й договору щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

Усі попередні візити на РАЕС завершувались позитивним висновком.

26.01.2023



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2023p. 
На головну сторінку