Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1105 від 16.02.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Берлінське печиво «Schweinsohr»

Берлінське печиво «Schweinsohr»

Сир – 250 г; борошно – 250 г; масло вершкове – 250 г; цукор – 120 г; розпушувач – 10 г; сіль щіпка; лимонний джем - 150 г; цукрова пудра - 150 г; сік лимона.

Всі продукти попередньо охолоджуємо, прибравши на пів години в морозильник. Просіюємо борошно з розпушувачем та сіллю. Протерти сир через сито (!!!). Для простоти і швидкості замісу я борошняну суміш викладаю в чашу блендера, додаю шматочками масло і пробиваю в імпульсному режимі. Додаю сир і і ще кілька секунд пробиваю в блендері. Повинні отримати неоднорідне тісто, де добре видно шматочки масла, сиру.

Поки тісто холодне, розкочуємо його в довгий пласт і складаємо втроє. Повертаємо на 90 градусів і повторюємо так ще 4 рази. Спочатку тісто буде липнути до столу і до скалки, тому підсипайте злегка борошном. Якщо в процесі розкочування тісто гріється, прибираємо на пару хвилин в морозильник.

Після останнього розкочування скласти тісто втроє, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник від 8-12 годин, або на годину в морозильник. Розкочуємо холодне тісто у великий прямокутник, посипаємо цукром і злегка проходимося скалкою.

З двох кінців тіста згортаємо у рулет до середини пласта.

Нарізаємо гострим ножем на шматочки трохи більше 1см.

Викладаємо на деко зрізом нагору. Випікаємо в розігрітій до 200°С духовці 15-17 хвилин.

Охолодити та покрити джемом. Дати джему схопитися і полити глазур’ю.

Для глазурі в пудру додати сік лимона стільки, щоб вийшла рідка глазур.

16.02.2023



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2023p. 
На головну сторінку