Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1108 від 02.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як виростити розсаду полуниці з насіння в домашніх умовах?

Як виростити розсаду полуниці з насіння в домашніх умовах?

В кінці зими холодна погода і похмуре небо над головою стають просто нестерпними. Швидше б вже почався дачний сезон! Можна буде кожні вихідні їздити за місто, проводити багато часу на свіжому повітрі, копатися в городі. Але і в кінці зими у дачників є багато клопоту: потрібно сіяти розсаду.

Картопля, морква, капуста, буряк, огірки – улюблені дачні овочі. Але справжнє задоволення приносить саме урожай ягід. Як приємно зірвати одну і відразу покласти в рот, щоб насолодитися результатом виконаної роботи. Про вирощування деяких ягід потрібно думати вже зараз. Тому розповідаємо, як сіяти полуницю!

Як сіяти полуницю на розсаду: слушні рекомендації

Перш за все виберіть ґрунт: він повинен бути поживним і підкисленим. Хороші варіанти продаються в магазині, але ви можете зробити його самостійно.

У землі зробіть неглибокі борозни (близько 0,5 см) за допомогою олівця, лінійки або пальця.

Полийте зроблені борозни неміцним розчином марганцевокислого калію.

Посійте насіння полуниці, але землею його не присипайте.

Закрийте горщик плівкою і поставте його в тепле місце (близько 22 °C). Полуниця досить вимоглива, тому вибирати місце для розсади краще добре освітлене. Буде добре, якщо у вас є можливість досвічувати розсаду.

Іноді відкривайте плівку, щоб акуратно полити розсаду: ґрунт не повинен пересихати.

Дотримуйтесь всіх перерахованих рекомендацій, щоб отримати здоровий і щедрий урожай. Перші сходи ви помітите вже на 15-20 день після посіву. Пікірувати розсаду потрібно лише тоді, коли з’явиться хоча б 5-6 листочків. Для цього добре підійдуть прості пластикові стаканчики. Земля повинна бути пухкою. У відкритий ґрунт розсаду переносять в кінці травня або початку червня. Все залежить від погодних умов.

02.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2023p. 
На головну сторінку