Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1111 від 23.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як за допомогою настою з родзинок виростити міцну розсаду?

Як за допомогою настою з родзинок виростити міцну розсаду?

В березні актуальним стає питання про вирощування розсади, адже попереду нас чекає активний городньо-дачний сезон. Сильна розсада – запорука того, що урожай буде вас радувати. Але іноді виростити її такою не виходить без маленьких хитрощів. Дізнаємося, як за допомогою родзинок допомогти рослинам на початковому етапі зростання.

Як за допомогою родзинок виростити міцну розсаду?

Часто буває так, що прості інгредієнти рятують в найрізноманітніших ситуаціях. Не всі здогадуються, що родзинки є відмінною підгодівлею. Це натуральне добриво стане в нагоді при вирощуванні пасльонових, огірків і деяких інших рослин на початковому етапі. Цей інгредієнт унікальний, адже містить безліч корисних мікроелементів, які необхідні росточкам.

Як приготувати підгодівлю з родзинок?

Для цієї мети вам знадобляться не самі родзинки, а відвар з них. У рідині міститься багато глюкози, яка легко проникне до коріння рослин і забезпечить їх енергією.

Готуємо відвар:

у літр гарячої, але не киплячої води киньте жменю сушеного винограду;

нехай родзинки настояться плюс-мінус годину;

процідіть воду, щоб вона залишилася в банці, а саму рідину використовуйте для поливу розсади.

Важливо: поливати потрібно не суху землю, а вже попередньо зволожену звичайною водою. При цьому добриво годиться при наявності перших сходів, тобто через пару тижнів після посіву насіння.

Чи часто потрібно поливати розсаду відваром з родзинок?

Поки ваша розсада ще не готова, поливайте її відваром приблизно раз в 10 днів, але можна і частіше. Перегодувати таким добривом практично неможливо, адже концентрація корисних речовин і солодкість настою ідеальна для паростків.

До речі, добриво годиться не тільки для вирощування міцної розсади, але і для підгодівлі кімнатних рослин. Вони будуть більш сильними і красивими, якщо їх «побавити» таким настоєм.

23.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2023p. 
На головну сторінку