Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1111 від 23.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Для чого досвідчені господині додають крохмаль в фарш, готуючи котлети?

Для чого досвідчені господині додають крохмаль в фарш, готуючи котлети?

Для поліпшення смаку і якості приготованих котлет багато господинь використовують досить незвичайні інгредієнти, вибір яких часом дивує. Але варто зазначити, що таке відходження від класичних рецептів дозволяє домогтися відмінного результату. Так, наприклад, деякі додають крохмаль в фарш для котлет, отримуючи в результаті неймовірно смачну страву.

Якщо ви раніше не пробували використовувати цей інгредієнт, готуючи м’ясне, слід це виправити. Адже котлети зі звичайним картопляним крохмалем виходять пишнішими і соковитішими від класичних. Вони не втрачають форму і не розвалюються!

Відмінно замінює яйця

Картопляний крохмаль дозволить вам забути про додавання яєць. З таким компонентом котлети вийдуть значно повітрянішими. Все завдяки тому, що, на відміну від яєць, крохмаль не робить фарш важким і твердим. Він сприяє розширенню волокон м’яса. Тому котлети виходять дуже пишними. До того ж крохмаль служить відмінним сполучним інгредієнтом, що допомагає з’єднати інші інгредієнти в єдине ціле.

Дозволяє в рази довше зберігатися

Якщо ви хочете приготувати дуже велику порцію котлет, але переживаєте, чи не зіпсуються вони, використовуйте крохмаль. Завдяки йому ця м’ясна страва під час зберігання не стане жорсткішою. Котлети, перебуваючи в холодильнику, ще кілька днів будуть дуже м’якими і смачними. Адже крохмаль дозволить залишатися страві свіжою значно довше.

Покращує смак і якість

Такий інгредієнт допомагає котлетам не тільки довше зберігатися. Картопляний крохмаль покращує смак страви, роблячи її надзвичайно соковитою і смачною. Цей результат досягається за рахунок невеликого нюансу, про який знають далеко не всі. Річ у тім, що крохмаль не дозволяє витекти великій кількості м’ясного соку з котлет під час термообробки.

Замініть яйця, додавши замість них картопляний крохмаль. Так ваші котлети вийдуть чудово смачними, пишними і соковитими. Головне – додати потрібну кількість і не переборщити. Пам’ятайте, що на 500 г фаршу буде досить 2,5-3 ст. л. крохмалю. До того ж слід використовувати картопляний, а не кукурудзяний продукт.

23.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2023p. 
На головну сторінку