Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1112 від 30.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Рослини, які п’ють багато води

Не рекомендується висаджувати смородину поруч з рослинами-водохлібами. До них можна віднести березу, сливу, терносливу, іргу. В умовах нестачі вологи ягоди смородини починають дрібніти. І якщо ви не готові стежити за вологістю ґрунту під смородиною і регулярно поливати її або мульчувати, то не висаджуйте поруч рослини, які п’ють багато води.

Хвойні культури

Якщо у вас на ділянці є зелена смуга з хвойних рослин, у жодному разі не висаджуйте смородину поруч з нею. Кущ може з легкістю підхопити іржу, якою частенько хворіють хвойні культури.

Троянди, шипшина, калина, черемха, бузина

Смородину дуже любить тля. Це напевно одна з найулюбленіших ягідних культур цього шкідника. Тому вкрай не рекомендується висаджувати поруч зі смородиною троянди, шипшину, калину, черемху, бузину. А ще не варто засаджувати пристовбурні кола смородини настурцією: з тієї ж причини!

Малина, вишня

Не найкращим сусідом для смородини буде малина. Друга сильніша і агресивніша, вона буде гнобити і пригнічувати зростання смородини. І якщо на врожайності першої таке сусідство можливо ніяк не позначиться, то ось друга може постраждати: буде гірше рости і розвиватися, бідніше плодоносити. Вишня з часом теж виявиться сильнішою: вона буде забирати собі все харчування, змушуючи смородину голодувати і знижувати свою врожайність.

30.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2023p. 
На головну сторінку