Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1114 від 13.04.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Рівненська ТГ успішно пройшла конкурсний відбір до участі у проєкті «Психосоціальна підтримка в Україні»

Рівненська ТГ успішно пройшла конкурсний відбір до участі у проєкті «Психосоціальна підтримка в Україні»

Рівненська територіальна громада успішно пройшла конкурсний відбір до участі у проєкті «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth. Поруч з Рівненською громадою відібрані ще і інші громади з 4 районів Рівненської області.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк крайового господарства), Європейською Комісією та програмою «Підтримка демократії» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

У рамках проєкту, впродовж 2023 року в Рівненській області буде створено 4 Центри соціально-психологічної підтримки: в кожному районі області по 1 Центру.

У Рівному відбулась перша зустріч координаторів проєкту із представниками територіальних громад Рівненського та Дубенського районів. Під час зустрічі затверджено Положення про координаційну групу впровадження проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні», визначено категорії населення громад, які потребують психосоціальних послуг, обговорено можливості громад у наданні таких послуг та сформовано перелік психосоціальних послуг, за якими звертаються у громаді. Окрім того, розглянуто можливі варіанти правонаступництва Центрів у постпроєктний період.

Передбачається, що надання послуг з психосоціальної підтримки забезпечуватиме команда у складі 3 психологів, психіатра та керівника Центру. Окрім стаціонарної послуги, психосоціальна допомога надаватиметься і поза межами Центру під час виїзду фахівців до віддалених населених пунктів району.

На сьогодні, в рамках проєкту, відбувається соціологічна оцінка потреб громад Рівненської області у психосоціальних послугах. Результати опитування будуть представлені координаційним групам, що утворені за участі представників територіальних громад Рівненської області, на наступному робочому засіданні наприкінці квітня.

13.04.2023



Рівне-Ракурс №10 від 13.04.2023p. 
На головну сторінку