Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1115 від 20.04.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як за допомогою інгредієнту для випічки позбутися бур’янів між плиткою на садових доріжках?

Як за допомогою інгредієнту для випічки позбутися бур’янів між плиткою на садових доріжках?

Харчова сода є ключовим інгредієнтом для знищення цих шкідників з тріщин на тротуарі або під’їзній дорозі. Вона, швидше за все, вже є у вас вдома, тому вам не доведеться бігти і купувати її в магазині. Харчова сода – це бікарбонат натрію, який є фітотоксичним для рослин. Вона має високий вміст солі, яка висмоктує вологу з листя і коренів. Як тільки це станеться, ваші бур’яни зневодняться і загинуть, тому вони не зможуть знову вирости.

Під час використання цього методу потрібно бути обережними, тому що харчова сода шкідлива і іншим рослинам. Ось чому ви повинні використовувати цей спосіб тільки для бур’янів, що ростуть в тріщинах тротуару або між бруківкою.

Як застосовувати?

Використовувати харчову соду для позбавлення і профілактики бур’янів дуже просто. Один з варіантів – насипати її прямо з коробки. Коли ви використовуєте її для знищення бур’янів, витрачайте приблизно 1 чайну ложку на одну рослину. Якщо рослина особливо велика, використовуйте більше, поки вона не буде повністю покрита, від листя до стебел. Простий спосіб зробити це, якщо бур’яни ростуть між тріщинами: розсипати харчову соду на тротуарі, а потім за допомогою віника проштовхнути її в маленькі щілини.

Інший спосіб – зробити спрей на основі харчової соди. Додавши інші кухонні інгредієнти, ви можете зробити розчин ще більш потужним. Змішайте 1 ½ склянки харчової соди з 1 столовою ложкою оцту або лимонного соку. Потім додайте це в 3,7 л води. Як тільки розчин буде змішаний, перелийте його в пляшку з розпилювачем і розпорошіть на бур’яни. Не забувайте застосовувати його щотижня, якщо ви використовуєте його як профілактичний засіб. Якщо поруч є інші рослини, не забудьте захистити їх від розпилення, закривши все листя та основу рослин.

20.04.2023



Рівне-Ракурс №10 від 20.04.2023p. 
На головну сторінку